המבורגר ביתי
מתכון להמבורגר ביתי משודרג עם תוספות מפתיעות. וגם: מתכון לצ'יפס מיוחד במינו שמשמש גם כלחמנייה
מצרכים:
החומרים ל-4 מנות:
2 בצלים, חתוכים לקוביות קטנות
1/4 כוס שמן קנולה
500 גרם בשר טחון
2 שיני שום, כתושות
1 כף גדושה פלפל צ׳יפוטלה משומר
2 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם
4 פלנטיינים ירוקים (פלנטיין הוא זן מיוחד של בננה)
רטבים ותוספות לפי הטעם (חרדל, קטשופ, מיונז, רוטב פלפלים, צ'ימיצ'ורי וכד')
ליוקה-צ'יפס
1 שורש יוקה/ טפיוקה/ קאסווה
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצלים בשמן עד הזהבה. מקררים.
2. מערבבים בידיים את הבשר עם הבצלים המטוגנים, שיני השום, פלפל הצ׳יפוטלה, הביצים ופירורי הלחם עד קבלת תערובת אחידה. צרים מהתערובת 4 כדורים ומעצבים אותם לצורה של המבורגר.
3. מקלפים את הפלנטיינים, חוצים אותם לרוחב ומטגנים בשמן עמוק במשך 3 דקות. מוציאים מהשמן ומועכים בעזרת 2 צלחות משומנות קלות לעובי של 1 ס"מ עד שמתקבלת מעין לאפה. מטגנים כל "לאפה" במשך 3 דקות. מוציאים ומספיגים בנייר סופג.
4. מכינים את ההמבורגרים על מחבת חמה עד מידת העשייה הרצויה.
5. מניחים את ההמבורגר בין שתי "לאפות" של פלנטיין ומוסיפים את הרטבים הנבחרים.
היוקה-צ'יפס
מקלפים את השורש הנבחר וחותכים אותו במעבד מזון לעיגולים דקיקים. שוטפים היטב, מייבשים במגבת ומטגנים בשמן עמוק. הצ'יפס מוכן כשהוא זהוב והשמן מפסיק לבעבע. מגישים את ההמבוגר לצד היוקה-צ'יפס.