הזוג הנוסטלגי: אמרטו סאוור ונאמס וייטנאמי

אמרטו סאוור ונאמס וייטנאמי | צילום: בן יוסטר
אמרטו סאוור ונאמס וייטנאמי | צילום: בן יוסטר

רולים של דפי אורז מטוגנים, ממולאים פרגית, נענע, בזיליקום ולמון גראס מרעננים, באים לצד קוקטייל מעושן-מתקתק בטעמי שקדים וקינמון. מנות שמשלימות זו את זו ושאי אפשר שלא להתחבר אליהן

 

אמרטו סאוור

החומרים לקוקטייל אחד

40 מ”ל אמרטו דיסארונו
20 מ”ל מנקי שולדר
30 מ”ל מיץ לימון
15 מ”ל מי סוכר
קרח

לקישוט
שקדים פרוסים וקלויים
מקל קינמון

אופן ההכנה

1. מוזגים את כל החומרים לשייקר, ממלאים את השייקר בקרח ומשקשקים היטב.

2. מסננים את הנוזלים לכוס צנצנת עם קרח ומקשטים בשקדים ובמקל קינמון.

3. מומלץ לשרוף קלות את מקל הקינמון לקבלת ארומה מעושנת.

אמרטו דיסארונו | צילום: בן יוסטר
אמרטו דיסארונו | צילום: בן יוסטר

 

נאמס וייטנאמי

החומרים ל–2 מנות

לנאמס
6 דפי אורז מרובעים בגודל בינוני
300 גר’ פרגית טחונה
1 בצל סגול קצוץ דק
חופן עלי כוסברה
חופן עלי נענע
חופן עלי בזיליקום
1 צ’ילי אדום קצוץ
2 גבעולים למון גראס קצוץ (החלק הלבן בלבד)
¼ כוס פיש סוס
מיץ מלימון אחד

לרוטב תמרינדי
מערבבים בקערה ½ כוס רוטב תמרינדי
½ כוס מי סוכר
מיץ מ–½ לימון

להגשה
12 עלי חסה גדולים (רצוי חסה אמריקאית)
חופן עלי כוסברה
חופן עלי נענע
חופן עלי בזיליקום

אופן ההכנה

הנאמס
1. בקערה מערבבים את כל החומרים, למעט דפי האורז, עד לקבלת תערובת אחידה.

2. ממלאים קערה במים, טובלים את דפי האורז במים במשך חצי דקה (בכל פעם דף אחד) עד לריכוך הדף.

3. מוציאים את הדף מהמים ומניחים על משטח העבודה.

4. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל של אצבע.

5. מניחים קציצה אחת במרכזו של דף אורז, מקפלים את הדף בשני צדיו, מגלגלים (לצורת אגרול) ומהדקים.

6. חוזרים על הפעולה עם יתר הקציצות והדפים.

ההגשה
1. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.

2. מטגנים את הנאמס (בכל פעם ארבעה) עד שהם מזהיבים (כ–4 דקות).

3. מסננים לנייר סופג ומגישים עם חסה, עשבי תיבול ורוטב תמרינדי.

4. כורכים את הנאמס בעלי חסה ועשבי תיבול, טובלים ברוטב ואוכלים.

אמרטו סאוור ונאמס וייטנאמי | צילום: בן יוסטר
אמרטו סאוור ונאמס וייטנאמי | צילום: בן יוסטר

 

צילום בן יוסטר | סטיילינג תמר סגל | קוקטיילים דניאל קיסלסי, הכרם 
מתכונים שף משה בדישי, מינה טומיי
בשיתוף הכרם ומינה טומיי

לעוד מתכונים שעושים זיווג מוצלח בין המנה לדרינק:

המהודרים: שרטרז מי וטנדורי פיש
השובבים: אפרטיבו ופיש סלט
ההרפתקנים: קואנטרוריטה וסביצ’ה
המתוחכמים: רמי סייד קאר וביף פפר קמבודי
הנועזים: מידורי בלאסט וטאטאקי סינטה