הזוג המהודר: שרטרז מי וטנדורי פיש

שרטרז מי וטנדורי פיש | צילום: בן יוסטר
שרטרז מי וטנדורי פיש | צילום: בן יוסטר

פילה מוסר ים עשיר בטעמים עזים ומאוזנים של ציפורן, חלב קוקוס למון גראס ובוטנים, מלווה על ידי קוקטייל על בסיס שרטרז ירוק מתקתק עם נגיעת טימין שיחד יעשו לכם ערב סילבסטר בגבוה

 

שרטרז מי

החומרים לקוקטייל אחד

30 מ”ל שרטרז ירוק
30 מ”ל היימנס לונדון דריי
20 מ”ל רוטן אלדרפלאוור
30 מ”ל מיץ לימון
ענף תימין שרוף קלות

לקישוט
ענף טימין

אופן ההכנה

1. מוזגים את כל החומרים לשייקר, ממלאים את השייקר בקרח ומשקשקים היטב.

2. מסננים את הנוזלים לכוס עם רגל קטנה מלאה בקרח ומקשטים בענף של טימין.

שרטרז ירוק | צילום: בן יוסטר
שרטרז ירוק | צילום: בן יוסטר

 

טנדורי פיש

החומרים ל–2 מנות

2 פילטים של מוסר ים במשקל של 100 גר’ כל אחד

מהרג’ה ספייס
מערבבים בקערה כפית קארי צהוב
כפית פפריקה חריפה
כפית כמון טחון
3 כפיות כוסברה טחונה יבשה
קורט ציפורן טחון
½ כפית שאטה טחון

למשרה
מערבבים בקערה 2 כפות יוגורט ו–1.5 כפיות מהרג’ה ספייס

לסאמבל
בוטנים ½ בצל סגול קצוץ
2 פלפל צ’ילי קצוץ
כף למון גראס קצוץ
½ כוס בוטנים קלויים וטחונים
2 פחיות חלב קוקוס, 6 כפות סויה מתוקה
כפית מהרג’ה ספייס.

להגשה
2 יח’ פאפאדם (להשיג בחנויות למוצרים אסייתיים)
חופן עשבי תיבול (כוסברה ונענע)
לימון.

אופן ההכנה

הדג
1. משרים את הדג במשרה כשעתיים לפחות.

הסאמבל
1. בוטנים בסיר קטן מאדים בצל במעט שמן סויה עד להזהבה, מוסיפים את הצ’ילי ומטגנים 10 שניות יחד.

2. מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים, ממחממים מעט (לא מביאים לרתיחה) ומכבים את האש.

3. מחממים תנור ל– מעלות.

הפאפאדם
1. מניחים את הלחם בתחתית התנור (ללא תבנית) ואופים עד שהוא מתנפח.

2. הופכים לכמה שניות ומוציאים.

3. מעבירים את הדג עם נוזלי המשרה לתבנית וצולים בתנור במשך 5־7 דקות.

4. מחממים את הסאמבל על חום נמוך (אם הרוטב סמיך מדי ניתן לדלל אותו במעט מים).

ההגשה
1. יוצקים מעט סאמבל לצלחת, מניחים את הדג מעל ומגישים לצד פאפאדם, עשבי תיבול ולימון.

שרטרז מי וטנדורי פיש | צילום: בן יוסטר
שרטרז מי וטנדורי פיש | צילום: בן יוסטר

צילום בן יוסטר | סטיילינג תמר סגל | קוקטיילים דניאל קיסלסי, הכרם 
מתכונים שף משה בדישי, מינה טומיי
בשיתוף הכרם ומינה טומיי

לעוד מתכונים שעושים זיווג מוצלח בין המנה לדרינק:

הנוסטלגים: אמרטו סאוור ונאמס וייטנאמי
השובבים: אפרטיבו ופיש סלט
ההרפתקנים: קואנטרוריטה וסביצ’ה
המתוחכמים: רמי סייד קאר וביף פפר קמבודי
הנועזים: מידורי בלאסט וטאטאקי סינטה