הזוג ההרפתקן: קואנטרוריטה וסביצ’ה

קואנטרוריטה וסביצ’ה | צילום: בן יוסטר
קואנטרוריטה וסביצ’ה | צילום: בן יוסטר

מנת סביצ'ה נהדרת עם ירקות מרעננים וטעמים אסייתים מתקתקים-פיקנטיים מלווה קוקטייל פירותי חמצמץ ונועז. תפתחו את השנה האזרחית החדשה בערב מעניין עם שידוך ייחודי

 

קואנטרוריטה

החומרים לקוקטייל אחד

30 מ”ל מילגרו סילבר
30 מ”ל קואנטרו
20 מ”ל רוטן אלדרפלאוור
30 מ”ל מיץ לימון

לקישוט
פלח לימון
תערובת של מלח וצ’ילי

אופן ההכנה

1. בעזרת פלח לימון מרטיבים את שפת כוס המרטיני וטובלים אותה בתערובת המלח והצ’ילי ליצירת כתר על הכוס.

2. מוזגים את כל החומרים לשייקר, ממלאים את השייקר בקרח ומשקשקים היטב.

3. מסננים את הנוזלים לכוס המרטיני המעוטרת.

קואנטרו | צילום: בן יוסטר
קואנטרו | צילום: בן יוסטר

 

סביצ’ה

החומרים ל–2 מנות

150 גר’ פילה בס/דניס/פרידה חתוך לרצועות (לא דקות מדי)
3 כפות בצל סגול קצוץ
כפית כוסברה קצוצה
½ כפית צ’ילי קצוץ.

לקישוט 1 גזר סגול
1 גזר כתום
1 גזר לבן חתוכים לחצי ואז לרצועות דקות

לרוטב
מערבבים בקערה ½ כוס פיש סוס
½ כוס מים
2 כפות סוכר דקלים מגורר
1 שן שום קצוצה
מיץ מ–2 לימונים/ליים

אופן ההכנה

1. משרים את הדג ברוטב כ–2 דקות.

2. מסננים את הדג לקערה ומוסיפים את הבצל, הצ’ילי ועשבי התיבול.

3. מעבירים לצלחת הגשה ומקשים ברצועות הגזר.

קואנטרוריטה וסביצ’ה | צילום: בן יוסטר
קואנטרוריטה וסביצ’ה | צילום: בן יוסטר

 

צילום בן יוסטר | סטיילינג תמר סגל | קוקטיילים דניאל קיסלסי, הכרם 
מתכונים שף משה בדישי, מינה טומיי
בשיתוף הכרם ומינה טומיי

לעוד מתכונים שעושים זיווג מוצלח בין המנה לדרינק:

הנוסטלגים: אמרטו סאוור ונאמס וייטנאמי
השובבים: אפרטיבו ופיש סלט
המהודרים: שרטרז מי וטנדורי פיש
המתוחכמים: רמי סייד קאר וביף פפר קמבודי
הנועזים: מידורי בלאסט וטאטאקי סינטה