זה חם ומתוק: מה קורה בין אורטל עמר ובן אל תבורי?

הג'חנון לוהט וגם האווירה. בן אל תבורי ואורטל עמר | צילום: tiktok.com/@beneltavori
הג'חנון לוהט וגם האווירה. בן אל תבורי ואורטל עמר | צילום: tiktok.com/@beneltavori

בן אל תבורי ואורטל עמר נכנסו יחד למטבח, הדליקו את הרשת עם מתכון נדיר לג'חנון, והשאירו אותנו לתהות: האם זה רק הבצק שתפח, או שאיזשהו קאמבק רומנטי מתבשל שם?

88 שיתופים | 132 צפיות

בין מערוך לנהר של חמאה, דרך כדורי בצק משומנים ודבש ניגר, בן אל תבורי מגיש שיעור פרטי בג'חנון. עם כל הפרודוקטים הנדרשים, בלי חולצה, עם באדי של חד"כ – ואורטל עמר אחת שמביאה את אפקט העגבניות המרוסקות עם הסחוג.

בסרטון טיקטוק שלא היה מבייש קמפיין לנינג'ה, או לפחות לכל מותג של תחתוני בוקסר, צמד האקסים, וההורים של תו בן ה־7, מדגימים איך מכינים את הג'חנון של החיים. אבל אל תתבלבלו: זו לא רק הדגמה קולינרית, זו הצגה זוגית בדימוס, עם טמפרטורה של תנור אפייה בלב.

>> אורטל עמר: "אני רוצה אח או אחות לתו. האם זה יקרה מבן אל?"

הכימיה ביניהם לוהטת כמו הסיר אחרי לילה של 100 מעלות. בן אל מפזר צ'ארם של מינימום שף מהסאלוף, אורטל מחויכת, זוהרת ומשדרת וייב של "אני כאן בשביל הכיף, זה לא קאמבק". הם זורמים, מתמנגלים, מסתחבקים ומצחקקים, ובין מתיחות בצק לשפיכת חמאה, יש אנרגיה מחשמלת באוויר. רק נניח את זה כאן, מספר חודשים, אורטל סיפרה לנו בריאיון שהיא לא פוסלת להביא לעולם ילד נוסף עם בן אל.

"הגיע הרגע!" מכריזה עמר, "בן אל הסכים להראות לכם איך הוא מכין את המתכון שלו לג'חנון. זה הג'חנון הכי טעים שאכלתם בחיים שלכם!". היא ממשיכה לקריין את אופן ההכנה בווייס-אובר משועשע: "הוא תימני אסלי, תראו איך הוא עושה מהבצק עיגולים עיגולים ושם בשמן". וכשנשאלת השאלה: "למה שמים לחם?", בן אל עונה כמו אחד שיודע באמת ומכיר את הסוד מבית אימא: "כדי שיספוג את כל החמאה". אז אם תעבדו לפני המתכון ותפנו לעצמכן יממה בערך, תקבלו את הג'חנון הכי סקסי שהיה פה מאז ימי הסבתות.

הג'חנון האגדי של בן אל

מצרכים למיקסר:

* קמח רגיל מנופה
* ⅓ כוס סוכר (65 גרם)
* כפית שטוחה מלח (20 גרם)
* שקית אבקת אפייה
* דבש (70 גרם)
* 3-4 כוסות מים פושרים (לפי העין)

שלבי הכנה:

1. לישה רומנטית-לשעבר:
מפעילים את המיקסר, מוסיפים בהדרגה מים עם דבש. לשים עד שהבצק רך ודביק – 5–7 דקות.

2. שימון וליטוף:
משמנים את המשטח, את הבצק, מכסים בניילון ונותנים לו לנוח 30–40 דקות.

3. יצירת עיגולים שווים:
שמים חצי כוס שמן בחמגשית, יוצרים עיגולי בצק, טובלים אותם בשמן, מכסים בניילון ונותנים להם לנוח כמה שעות טובות או לכל הלילה.

4. מתיחות וחמאה:
מרתיחים חמאה, מסירים שומן, מותחים את הבצק דק-דק, מקפלים ומגלגלים תוך כדי תוספת חמאה.

5. סידור בסיר עם נשמה:
מניחים לחם או פיתה בתחתית, מוסיפים את גלילי הג'חנון, שופכים מעל דבש, סוכר חום וחמאה. מכסים בנייר אפייה, מוסיפים ביצים, וסוגרים את הסיר כאילו זו סצנה סופית בטלנובלה.

6. אפייה סבלנית:
100 מעלות, חום עליון ותחתון, כל הלילה. ולמחרת בבוקר: טעים ורך כמו מייקאפ סקס.

@beneltavori

מתכון לג’חנון של בן אל מצרכים במיקסר: • קמח רגיל מנופה • ⅓ כוס סוכר (65 גרם) • כפית שטוחה מלח (20 גרם) • שקית אבקת אפייה • דבש (70 גרם) • כוסות מים פושרים (3-4 לפי העין) ⸻ שלבי הכנה: 1. לישה: מפעילים את המיקסר על עוצמה 1, מוסיפים בהדרגה את כוס המים עם הדבש ואת כוס המים הפושרים עד שהבצק נהיה רך, נעים ודביק (מסטיקי) – כ-5–7 דקות לישה במיקסר. 2. שימון והשהייה: משמנים את האזור שבו שומרים את הבצק, משמנים גם את הבצק ומכסים אותו בניילון. להשאיר לעמוד מכוסה בניילון למשך 30–40 דקות. ⸻ יצירת עיגולים: לאחר 40 דקות: • לוקחים חמגשית קטנה ושמים בה חצי כוס שמן. • יוצרים עיגולים קטנים מהבצק ומניחים אותם עומדים בתוך החמגשית עם השמן. • (השמן צריך כמעט לכסות את הבצק) • מכסים בניילון נצמד כשהוא ממש נוגע בבצק. • מניחים בטמפרטורת החדר 6-7 שעות לתת לבצק רכות. אפשר לילה שלם במקרר. כמה שיותר=יותר טוב. ⸻ עבודה עם הבצק: 1. לוקחים כ3-4 חבילות חמאה מרתיחים ומוציאים את השומן מלמעלה. 2. על משטח משומן, לוקחים עיגול מהשמן, טובלים ידיים בחמאה, ומתחילים למתוח את הבצק עד שנהיה ממש דק. 3. מקפלים מכל צד למרכז (לא נורא אם נקרע), מגלגלים תוך כדי הידוק – זה חשוב, בין לבין מוסיפים מעט חמאה. 4. מניחים בתחתית הסיר לחם, אפשר גם פיתה. 5. מניחים את הגליל( ג׳חנון) שנוצר בתוך סיר. 6. שופכים מעט דבש, סוכר חום וחמאה על כל ג’חנון, מניחים מעל נייר אפייה, אפשר 2 קומות ועליהם ביצים. 7. סוגרים את הסיר. ⸻ אופים בתנור: • מחממים ל־100 מעלות, אפייה רגילה – חום עליון ותחתון. • להניח בתחתית התנור.@Ortal Amar

♬ Walking Around – Eldar Kedem