גלגלו אותם: דפי אורז ממולאים בסלט עוף תאילנדי

דפי אורז ממולאים בסלט עוף תאילנדי | צילום: shutterstock
דפי אורז ממולאים בסלט עוף תאילנדי | צילום: shutterstock

מנה קלילה ובריאה שתמיד באה בטוב בימי הקיץ החמים: עלי אורז שקופים ממולאים בסלט עוף תאילנדי פריך וטעים, שאפשר כמובן להגיש גם בקערה

88 שיתופים | 132 צפיות

8 מנות | 20 דקות | קל | כשר | עוף

עלי האורז השקופים הם תפאורה נפלאה לסלט הפריך והטעים, שאפשר להגיש גם בקערה, כמובן.

החומרים

1 חבילה דפי אורז
למלית
1 חזה עוף (כ-500 גרם) חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
3 כפות שמן
1 גזר
1 מלפפון עם הקליפה
3 צנוניות
1 קולורבי
2 בצלים ירוקים
1 שורש סלרי
2 מקלות סלרי פרוסים דק
1/2 פלפל אדום חריף קצוץ דק (לא חובה)
1 חופן עלי פטרוזיליה
לרוטב
2 כפות חמאת בוטנים
1 כף דבש
1 כף רוטב סויה
2 כפות שמן רגיל
1 כף שמן שומשום קלוי
2 כפות רוטב צ'ילי
1/4 כוס מיץ לימון
1 כפית זרעוני שומשום
מלח

אופן ההכנה

מכינים את המלית
1. מחממים ווק או מחבת עם 3 כפות שמן, ומקפיצים את קוביות העוף דקה-שתיים, רק עד שהן משנות את צבען ללבן.

2. חותכים את הירקות לז'וליאנים (רצועות דקות כגפרורים), ומערבבים בקערה עם חתיכות העוף והפטרוזיליה.

מכינים את הרוטב
3. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת בעלת מכסה תואם, יוצקים לסלט, מערבבים ומניחים לרבע שעה.

ממלאים ומגישים
4. משרים את דפי האורז במים פושרים כ-2 דקות, או עד שהם מתרככים.

5. ממלאים כל דף בכף מן הסלט (משתמשים בכף מחוררת, על מנת לסנן את הנוזלים, ואותם שומרים להגשה). יוצרים חבילה או מגלגלים כמו בלינצ'ס.

6. מניחים את הבלילה או הגלילה במרכז הצלחת, ויוצקים עליה כף רוטב (ששמרנו מהסלט). מגישים מייד.

גיוון: את עלי הפטרוזיליה אפשר להחליף גם בעלי כוסברה.

למתכונים נוספים עם דפי אורז היכנסי לאתר "השולחן"