התבלין הסודי: איך הפכה דניאל עמית למשפיענית רשת מדוברת?

דניאל עמית | צילום: אסף בריגה
דניאל עמית | צילום: אסף בריגה

ארבע שנים מאז הכינה פסטה לחברים והעלתה את המתכון לאינסטגרם, דניאל עמית מתחזקת פרופיל עם מעל 307 אלף עוקבים, פותחת מתחם חדש ומסרבת בקלות לקמפיינים שהיא לא מתחברת לתוכן שלהם

88 שיתופים | 132 צפיות

היא רק הכינה פסטה אדמונית לחברים שלה והעלתה את המתכון לאינסטגרם אך כעבור ארבע שנים, היא מתחזקת פרופיל עם כ-307,000 עוקבים שרק מחכים לעוד מתכון פשוט, אך מושחת ומעורר בלוטות טעם. "אני חושבת שהדברים שקורים לי בחיים, הם כי אנשים רואים שאני עושה הכל באמת מהלב", אומרת משפיענית הרשת דניאל עמית (31). מאז אותן אטריות פתייניות מ-2018, לא מעט ליטרים של שמנת ופרמז'ן זרמו בקריירה של אחת מאושיות האינסטגרם הכי מדוברות בארץ, עד כדי כך שגרמה לאביב גפן לשיר לה מתחת לבית בימי הקורונה – וזו רק ההתחלה.

>> המשפיענית לי מנחם לא נתנה לאנורקסיה, לגירושין או לסוכרת לטלטל אותה

בימים אלו היא מוכרת אלפי קופסאות מסתוריות, משיקה עוד שיתופי פעולה טעימים ואופנתיים, מנהלת חברת דיגיטל לצד גיל חכמון, הפיצה סדרת סרטונים עם מארינה מקסימיליאן ובחמישי הקרוב היא אפילו תשיק חלל אירועים חדש. אבל רגע לפני, תפסנו את אשת העסקים עם הלו"ז הכי פעלתני בארץ – לרבע שעה. במונחים שלה, זה לא מעט.

שר לה מתחת לבית. דניאל עמית ואביב גפן | צילום מסך מעמוד האינסטגרם
שר לה מתחת לבית. דניאל עמית ואביב גפן | צילום מסך מעמוד האינסטגרם

רק כדי להפסיק לקנא, כל מה שקורה לך בארבע השנים האחרונות זה עניין של מזל או שכל ועבודה קשה?
"אני נאמנה לעצמי ולדרך שלי. אני לא מתפשרת. באמת. גם אם יציעו לי להיות חלק מקריאייטיב מדהים, אני אבקש להתגמש כדי לעשות את הדברים בדרך שלי, אני אישה שעומדת על שלי וזה עיקרון שמאוד חשוב לי, כנראה שזה מה שמייחד אותי".

"אם אני לא מתחברת לתוכן, או שיצפו ממני להגיד משהו שאני לא ארגיש איתו בנוח – לא משנה כמה ישלמו לי, אני לא אעשה את זה"

גם אם זה אומר שתוותרי על קמפיין מאוד משתלם?
"לגמרי, גם אם מציעים לי להיות חלק מקמפיין ענק. כבר יצא שויתרתי על כסף גדול לא פעם ולא פעמיים. אם אני לא מתחברת לתוכן, או שיצפו ממני להגיד משהו שאני לא ארגיש איתו בנוח – לא משנה כמה ישלמו לי, אני לא אעשה את זה".

היום את כבר שם מוכר בכל בית. לשם כיוונת?
"באמת שלא הייתה לי איזו מטרת-על להיות מפורסמת, זה קרה באופן טבעי וזה זרם. לא היו לי תכניות מטורפות להיות כוכבת גדולה. גם כשאני עושה שיתופי פעולה עם מוצרי אוכל, פסטה לדוגמה, אני תמיד חושבת על מתכון משלי".

מאיפה ההשראה למתכונים?
"לרוב הם באים לי סתם מהראש או מתוך התייעצות עם המשפחה שלי והחברים שגם בהמשך מגיעים לסבב טעימות. בקיצור, כיף להיות בחבר'ה שלי".

לא מתפשרת. דניאל עמית | צילום מסך מעמוד האינסטגרם
לא מתפשרת. דניאל עמית | צילום מסך מעמוד האינסטגרם

את באמת חושפת בעמוד שלך את החברים מהבית. יש לך גם חברים מהאינסטגרם?
"חשוב להגיד שכן יש לי חברות וחברים מהאינסטגרם שאני בוחרת בקפידה. הכרתי אחלה אנשים מהתעשייה ועדיין, אין כמו האנשים מהבית, זה לנצח. אני לא אסתובב עם מישהו בשביל טראפיק. לפעמים אני אומרת לעצמי שזו יכולה להיות החלטה עסקית לא טובה, אבל אני פשוט לא מסוגלת. אני גם מקבלת על זה תגובות מחברים ואפילו מהעוקבים. בסופו של דבר, אני דניאל עמית מראשון לציון. אני לא שוכחת מאיפה באתי וההצלחה והפרסום לא עיוורו אותי. באמת, אין על החברים מהבית. הם תמיד יפרגנו ותמיד יהיו אמיתיים".

"שואלים אותי איך להיות בלוגרית ומנסים להבין איך עשיתי את זה, ואני תמיד עונה: 'בישלתי פסטה לחברים ויצא לי מדהים'"

ומה קורה מאחורי הקלעים של האינסטגרם?
"אנשים הרבה פעמים שואלים אותי איך להיות בלוגרית, וקשה לי לענות על זה. כי באמת לי לא הייתה תכנית שהפכה אותי למי שאני. זה מאוד תלוי באופי. צריך להיות דומיננטיות, מצחיקות וגם לדעת לקבל ביקורת. יוצא שעוקבים כותבים לי שבא להם גם ומנסים להבין איך עשיתי את זה. ואני תמיד עונה: 'בישלתי פסטה לחברים ויצא לי מדהים'".

מתחילים איתך שם, דרך הפרופיל?
"האמת היא שאם יש משהו שאני לא מפרסמת באינסטגרם, זה דייטים וכאלה. כן, מתחילים איתי שם. אבל לא משהו שיש לי להוסיף עליו".

ובכל זאת, ברפרוף מהיר, הקריירה של עמית חצתה כבר ממזמן את גבולות האינסטגרם. כאמור, בחמישי הקרוב, היא תשיק חלל חדש. ליטרלי, זה השם שלו. המתחם החדש הממוקם בדרום תל אביב בשכונת האמנים (קריית המלאכה), הוא החלום הרטוב של ימי ההולדת הכי מוגזמים או אירועי חברה מפרגנים.

דניאל עמית | צילום: אסף בריגה
דניאל עמית | צילום: אסף בריגה

תתחדשי. מה קורה כרגע במתחם?
"רצינו לתת מענה לאירועי ביניים. לא אירועים בסדר גודל של אולם חתונות אבל גם לא מסעדה בחדר פרטי. אנחנו מגבשים כרגע את האופי שלו. כרגע אנחנו מציעים את הספייס שלנו להשכרה והלקוח יכול לבחור את השף ולהביא אותו בעצמו לפי סוג האירוע, תקציב וקהל, ואנחנו גם נציע ייעוץ ופתרונות קולינריים עם שפים פרטים שאנחנו עובדים איתם, זה באמת לכל כיס".

אז איפה דניאל עמית מהאוכל באה לידי ביטוי?
"היום אנחנו חמישה שותפים. תום פרדו, נועם שגב ומור ובן חודאי. היום אני אחראית על השיווק של המקום וכמובן אחראית לדאוג שכל מי שנעבוד איתו בתחום האוכל יהיה הכי טוב שאפשר".

ואיך זה לעבוד עם גברים?
"מאז ומתמיד אני מסתובבת עם חבורת בנות, אבל גם יש לי במקביל חבורת בנים שהם בעצמם החברות הכי טובות שלי. אני תמיד מסתדרת מעולה עם בנים וזה מאוד כיף להיות הבת בחבורה, אני לא מרגישה משהו אחר, להפך, הם יודעים שאני אחת שיודעת מה היא עושה ושלא סתם הגעתי לאן שהגעתי. בענייני ביזנס אני חד משמעית וסומכים על כל מילה שלי".

המתחם הוא חלק מההתפתחות המקצועית שלך?
"אפשר להגיד שזו הפעם הראשונה שאני יוצאת עם עסק משלי שקצת מוציא אותי מהמסך. אני לא חושבת שהאינסטגרם יהיה שם לתמיד, אז חשוב לי לצאת ממנו להתנסות בדברים חדשים שלא בהכרח מתקיימים בדיגיטל. אני דואגת לעצמי".

יש עוד דברים על הפרק בפן העסקי?
"ממש עוד רגע אני הולכת להוציא ליין בגדים עם חנות בוטיק בשם 'איימי'. הכל התחיל כשהגעתי לשם לקנות שמלה ובאמת מצאתי שם מלא בגדים מהממים – אבל שום דבר לא היה במידה שלי, זה היה מאוד מאכזב. אגדיל ואומר שגם עצבן אותי, אבל מתוך הכעס נולד שיתוף פעולה ועיצוב של ליין שמלות ערב או יום-יומיות עד מידה 44".

>> 10 שמלות מאסוס שיסדרו אותך לחורף

דניאל עמית | צילום: אסף בריגה
דניאל עמית | צילום: אסף בריגה

את עובדת עם תכנית עסקית או עצמאית לגמרי?
"יש לי את נועה המנהלת שלי שמלווה איתי ועובדת איתי צמוד וזהו, אין לי תכנית עסקית. כל יום אני בונה לו"ז מחדש וצועדת קדימה. כל הזמן צצים פרויקטים חדשים, גדולים יותר או פחות. אני לא הולכת להגיד שאני רואה את עצמי כמותג, זה שחצני".