דלעת ערמונים במלית פטריות ועדשים שחורות

דלעת ערמונים במלית פטריות ועדשים שחורות. צילום: אנטולי מיכאלו
דלעת ערמונים במלית פטריות ועדשים שחורות. צילום: אנטולי מיכאלו

דלעת במילוי פטריות שמפיניון, עדשים שחורות, צנוברים ועוד הפתעות טעימות ובריאות

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל־8 מנות

8 יחידות דלעת ערמונים

למלית

1/2 כוס עדשים שחורות שטופות

שמן

1 בצל סגול גדול קצוץ דק

1 סלסילת פטריות שמפניון פרוסות

10־12 משמשים מיובשים חתוכים לקוביות

3 כפות חמוציות מיובשות

1 חופן צנוברים קלויים

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית כמון

1/2 כפית אבקת ג׳ינג׳ר טחון

מלח, פלפל שחור

2 כפות שמיר (או תימין)

 

אופן ההכנה

1. קוטמים בזהירות את החלק העליון של הדלעת, מוציאים את הליבה בעזרת כפית ומסלקים את הגרעינים. משמנים מעט כל

דלעת מבפנים ומבחוץ ואופים במשך 40 דקות בתנור שחומם

מראש ל־200 מעלות, עד שהן מתרככות.

2. מכינים את המלית: מבשלים את העדשים במים במשך 20־25 דקות, עד שהן רכות אך שומרות על צורתן. מטגנים את הבצל במחבת משומנת עד שהוא שקוף. מוסיפים למחבת את הפטריות ומטגנים עד שהן משנות את צבען. מוסיפים למחבת את העדשים השחורות, הפירות היבשים, הצנוברים, התבלינים והשמיר ומערבבים קלות. טועמים ומתקנים תיבול.

3. ממלאים את דלעת הערמונים במלית, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים במשך 10־15 דקות בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות.