דיוויד פרנקל מגלה את הסודות להכנת סלט הביצים המושלם

סלט ביצים של דוויד פרנקל | צילום: דיוויד פרנקל
סלט ביצים של דוויד פרנקל | צילום: דיוויד פרנקל

לסלט הביצים הזה יש כמה פיצ'רים שהופכים אותו לגאוני: בצל מטוגן שמוסיף מתיקות, בצל ירוק שנותן עוקץ חריף ובעיקר – שיטת ההכנה. שף דיוויד פרנקל מגלה את כל הטריקים

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 20 דקות | קל | כשר | צמחוני

הטריק: מועכים-מערבבים את הסלט בעזרת מטרפה, טכניקה ששומרת על מרקם גס ומענג, מבלי למעוך את המרכיבים אחד לתוך השני (כפי שקורה כשמועכים במזלג).

החומרים

5 ביצים (רצוי אורגניות)
2-1 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים קצוצים דק
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
3 כפות מיונז
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

1. מרתיחים מים בסיר. כשהם רותחים מוסיפים את הביצים ומבשלים אותן 8 דקות בלבד מהרתיחה. מצננים את הביצים במים קרים וקולפים.

2. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל קצוץ על להבה נמוכה במשך 10-8 דקות עד לקבלת צבע חום כהה.

3. מעבירים את הביצים הקשות והבצל המטוגן לקערה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים-מועכים בעדינות בעזרת מטרפה עד שכל המרכיבים מתערבבים היטב, אבל הביצים לא נמעכות אלא נחתכות לקרעים גסים.

רוצה מתכונים נוספים של השף דיוויד פרנקל? היכנסי לאתר "השולחן"