דונטס כוסמין במילוי אגסים, רוקט ורוקפור

דונטס כוסמין במילוי אגסים, רוקט ורוקפור | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
דונטס כוסמין במילוי אגסים, רוקט ורוקפור | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

שוב נשבעתם שהחג הזה תאכלו רק סופגנייה אחת? ההמלצה שלנו: אם כבר משקיעים בקלוריות ובשמן, אז הולכים על הכי מושחת שיש, עם סנדוויץ'־סופגנייה מלא בכל הפנטזיות שלכם. מי תהיה האחת שלכם?

88 שיתופים | 132 צפיות

דונטס כוסמין במילוי אגסים, רוקט ורוקפור | 6 יחידות | בינוני | חלבי

לאגסים בקרמל

3 אגסים קלופים, חצויים ומגולענים
3 כפות (50 גר') סוכר
1 כף חמאה

להרכבה

6 דונטס כוסמין חצויים לרוחב
3 כפות שמן זית לזילוף
3 חופנים עלי רוקט
אגסים בקרמל
100 גר' גבינת רוקפור
50 גר' אגוזי מלך קצוצים
מלח, פלפל שחור

דונטס כוסמין במילוי אגסים, רוקט ורוקפור | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
דונטס כוסמין במילוי אגסים, רוקט ורוקפור | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

אופן ההכנה

האגסים בקרמל
1. פורסים כל מחצית אגס ל־6 פלחים. מערבבים את פלחי האגסים עם הסוכר.

2. מחממים את החמאה בסיר רחב עד שהיא מתחילה להזהיב. מוסיפים את האגסים ומבשלים על אש בינונית־גבוהה עד שהאגסים מקורמלים ורכים מעט. מסירים מהאש ומצננים.

ההרכבה
מזלפים מעט שמן זית בכל דונטס, עורמים מעט מעליהרוקט, מניחים 3־4 פלחי אגסים בקרמל, מפזרים מגבינת הרוקפור ומשברי אגוזים. סוגרים את הדונטס ומזלפים מעט שמן זית.