דונטס במלית קרם פטיסייר ופירות טריים

סופגניות במלית קרם פטיסייר ופירות טריים | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
סופגניות במלית קרם פטיסייר ופירות טריים | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

שוב נשבעתם שהחג הזה תאכלו רק סופגנייה אחת? ההמלצה שלנו: אם כבר משקיעים בקלוריות ובשמן, אז הולכים על הכי מושחת שיש, עם סנדוויץ'־סופגנייה מלא בכל הפנטזיות שלכם. מי תהיה האחת שלכם?

88 שיתופים | 132 צפיות

דונטס במלית קרם פטיסייר ופירות טריים | 6 יחידות | קשה | חלבי

לקרם פטיסייר

2 כוסות (500 מ"ל) חלב
1/2 מקל וניל
1/2 כוס + 1 כף גדושה (120 גר') סוכר
4 חלמונים מביצים בינוניות
3 כפות (50 גר') קורנפלור
40 גר' חמאה
3/4 כוס (200 מ"ל) שמנת מתוקה קרה

סופגניות במלית קרם פטיסייר ופירות טריים | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
סופגניות במלית קרם פטיסייר ופירות טריים | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

להרכבה

6 דונטס כוסמין חצויים לרוחב
פירות טריים (תותים, קיווי, קרמבולה, אפרסמון) פרוסים
1/2 כמות ממתכון קרם הפטיסייר
אבקת סוכר

סופגניות במלית קרם פטיסייר ופירות טריים | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
סופגניות במלית קרם פטיסייר ופירות טריים | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

אופן ההכנה

קרם הפטיסייר

1. מרתיחים את החלב, מקל הווניל ומחצית מכמות הסוכר.

2. טורפים את החלמונים עם יתרת הסוכר. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עד שהתערובת אחידה וללא גושים.

3. מעבירים כשליש מתערובת החלב הרותח לתערובת החלמונים וטורפים היטב.

4. מחזירים את תערובת החלמונים לסיר החלב ומבשלים ברתיחה במשך 2 דקות תוך כדי טריפה מתמדת, עד שהקרם מבריק וחלק.

5. מעבירים את הקרם לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מצננים מעט ומוסיפים את החמאה. מערבבים במהירות נמוכה עד שהחמאה נבלעת. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומאחסנים במקרר.

6. כשהקרם קר, מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתוכו.

ההרכבה

מזלפים או מורחים 2 כפות מקרם הפטיסייר בכל דונטס. מסדרים מעל את הפירות, סוגרים את הדונטס ובוזקים מעל אבקת סוכר.