חנוכה זה רק תירוץ: דונאטס מצופות סוכר וקינמון

דונאטס בסוכר וקינמון של רות אוליבר | צילום: דניה ויינר, סגנון: דיאנה לינדר
דונאטס בסוכר וקינמון של רות אוליבר | צילום: דניה ויינר, סגנון: דיאנה לינדר

בצק קליל, מרקם פריך וטעם וואו - קבלו מתכון לדונאטס עם טריק סודי וטעים במיוחד. מזל שחנוכה נמשך רק שמונה ימים

88 שיתופים | 132 צפיות

25 דונאטס | 2:40 שעות | קל | כשר | מתכונים לחנוכה

סוד העסיסיות של הדונאטס הוא במחית תפוחי אדמה שנוספה לבצק בהשראת עוואמה (הסופגנייה הלבנונית). וחידוש נוסף: אין צורך להתפיח את הבצק בתום ההכנה. פשוט מעצבים דונאטס ורק אז מתפיחים ומטגנים.

טיפים לטיגון בצק
• משתמשים בסיר רחב, יציב ונוח, כדי שהטיגון ייעשה בקלות ובזהירות.
• משתמשים בכמות מספקת של שמן — לפחות ליטר ואפילו יותר, תלוי בסיר.
• מחממים את השמן ל-160 מעלות. אם יש לכם מדחום מקצועי, זה הזמן להשתמש בו.
• חשוב להכניס את הבצק בעדינות לסיר הטיגון בלי להשפריץ שמן וכדי שלא יצנח לקרקעית וחלילה יידבק אליה.
• מקפידים לא להעמיס על הסיר יותר מדי דונאטס, כדי שהטמפ’ לא תצנח וגם כדי שיהיה להן מספיק מרחב לטיגון מושלם. כשיש יותר מדי פריטים בשמן, הם עלולים להידבק ולהקשות על הטיפול בהם.
• מוציאים את הסופגניות לנייר סופג לרגע קט של ספיגת עודפי שמן לפני שמצפים.

רעיונות לציפוי וקישוט הדונאטס
• המושלגות – טובלים את הדונאטס החמימות (אחרי צינון קל על נייר סופג) בקערה של אבקת סוכר לאיבוק מושלם.
• דונאטס של בוקר – מזלפים עליהן סירופ מייפל.
• השוקולדיות – טובלים בשוקולד מריר מומס לציפוי קשיח; לחילופין מכינים גנאש משוקולד מריר, חלב או לבן ומזלפים מעל.
• הילדותיות – מדביקים על גבי הציפוי סוכריות צבעוניות או דמויות מבצק סוכר.
• הארגנטינאיות – מצפים בריבת חלב ומפזרים שברי קוקוס מעל.
• דונאטס נוטלה – מצפים בממרח נוטלה ומפזרים עליו אגוזי לוז קצוצים.
• הצבעוניות – מכינים אייסינג מ-1/2 חלבון ומ-120 גרם אבקת סוכר, צובעים בצבעי מאכל ומורחים.
• לוטוס דונאטס – מורחים בממרח לוטוס ומפזרים מעל פירורי לוטוס.

החומרים

לבצק
2 תפוחי אדמה קלופים, מבושלים ומעוכים למחית
350 גרם (½2 כוסות) קמח לבן
25 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים
50 גרם חמאה רכה מאוד
50 גרם (1/2 כוס) סוכר
2 ביצים
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב
לטיגון
שמן לטיגון עמוק
להגשה
1 כוס סוכר
1 כף קינמון

אופן ההכנה

מכינים את הבצק
1. שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים כ-5 דקות עד שמתקבל בצק רך, נעים ונוח לעבודה. חשוב: לא מתפיחים את הבצק בשלב זה אלא ממשיכים לעצב.

מעצבים ומתפיחים
2. מחלקים את הבצק ל-25 כדורים, מגלגלים לנקניקים וסוגרים לדונאטס או לחילופין יוצרים בכל כדור חור בעזרת האצבע ומסובבים כדי להרחיב אותו.

3. מניחים את הדונאטס על מגבת או נייר אפייה מקומח ומתפיחים כשעתיים. אין צורך לכסות.

מטגנים, מצפים ומגישים
4. מערבבים סוכר וקינמון בצלחת שטוחה.

5. מחממים שמן לטיגון עמוק (160 מעלות אם יש מדחום) ומטגנים את הדונאטס במחזורים עד לקבלת גוון זהוב עמוק (די כהה).

6. מוציאים מהשמן החם לנייר סופג וטובלים מייד בתערובת של סוכר וקינמון (על מנת שהסוכר יידבק מעל). מגישים חם.

המתכון פורסם במקור באתר "השולחן"