אביב הגיע: מתכון לדג וירקות ברוטב סקורדליה של רושפלד

דג ברוטב סקורדליה ומגש ירקות של שף יונתן רושפלד | צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home
דג ברוטב סקורדליה ומגש ירקות של שף יונתן רושפלד | צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home

מנה עיקרית מרשימה ואביבית: מגש ירקות צלויים קלות ומעל דגים ברוטב שום־שקדים. והיופי? המתכון הזה מעורר התפעלות והוא סופר קל להכנה

88 שיתופים | 132 צפיות

12-8 מנות | שעה | קל | כשר | דגים

מומלץ להגיש כשמעל עשבים טריים כמו נענע, כוסברה, בצל ירוק, שמיר, פטרוזיליה, רשאד שמוסיפים רעננות. מכינים את המנה סמוך ככל האפשר למועד ההגשה. את הירקות שבמתכון ניתן להחליף בכל ירק עונתי שאוהבים (אפונת שלג, כרוב ניצנים, תרד, בזיליקום ועוד).

החומרים

12 פילה לברק ללא העור
לסקורדליה
200 גרם שקדים פרוסים
4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים בקליפתם
6 שיני שום קלופות
3 מצות מושרות במים 10 דקות
6 כפות חומץ בן יין לבן
1/4 כוס מים קרים
מלח לפי הטעם
1 כוס שמן זית
למגש ירקות
1 צרור בצל ירוק חתוכים לשלושה מקטעים (חללק לבן וירוק)
6 בצלים חתוכים לרבעים
5 כרשות פרוסות דק
1 ראש ברוקולי מפורק לפרחים גדולים
1 חבילה של פלפלוני טינקרבל
1/2 חבילה עגבניות שרי חצויות
2 גבעולי מרווה
2 גבעולי תימין לימוני
2 שיני שום דפוקות
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה

מכינים סקורדליה
1. קולפים תפוחי אדמה מבושלים ומעבירים לקערת מעבד המזון. מוסיפים את יתר החומרים למעט שמן זית. טוחנים היטב ומוסיפים שמן זית בזרם דק תוך כדי פעולה עד לקבלת ממרח חלק במרקם שמזכיר חומוס. אם הממרח מוצק מדי מוסיפים מעט מים.

צולים דגים וירקות
2. מחממים את התנור ל-250 מעלות במצב גריל. מערבבים את כל הירקות בקערה גדולה עם 1 ליטר מים. מסדרים אותם בתבנית צלייה (שמתאימה לתנור ולהגשה למרכז השולחן). מכניסים לתנור וצולים כ־20 דקות עד שהירקות מתרככים.

3. מוציאים את תבנית הירקות מהתנור. מסדרים מעליהם את הדגים יוצקים מעליהם את הסקורדליה ומחזירים את התבנית לתנור לצלייה של 15 דקות (מומלץ לצלות סמוך ככל האפשר למועד ההגשה). מוציאים, מפזרים עשבים טריים מעל ומגישים.

רוצה מתכוני דגים נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"