זה עוד יהפוך ללהיט! איך להכין גרנולה ורודה? זה הטריק

בא לכן לפתוח את הבוקר עם גרנולה עשירה במיוחד בזרעונים ואגוזים, בעלת צבע ורוד מפתה ושמח? רינת צדוק מגלה איך להכין בבית בקלות, ומאיפה מגיע הצבע המשגע
כ-750 גרם | 35 דקות | קל | כשר | טבעוני
הצבע הוורוד מתקבל בזכות אבקת סלק שמתווספת לציפוי. זריקת הצבע גורמת לילדים להתייחס אליה כאל ממתק נחשק ולא רק כאל רכיב בארוחת הבוקר.
החומרים
לציפוי
25 גרם חמאת קקאו
1 כף סירופ מייפל
1 כף טחינה גולמית
1 כף אבקת סלק
לגרנולה
300 גרם שיבולת שועל
100 גרם שקדים קצוצים גס
50 גרם גרעיני חמנייה
50 גרם גרעיני דלעת
50 גרם קשיו
50 גרם פקאן
50 גרם שומשום
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס סירופ מייפל
1/2 כפית מחית וניל
1/4 כפית מלח ים אטלנטי
אופן ההכנה
מכינים ציפוי
1. ממיסים חמאת קקאו בסיר קטן מעל להבה בינונית־נמוכה, מוסיפים תוך ערבוב מתמיד סירופ מייפל, טחינה ואבקת סלק לקבלת תערובת חלקה.
אופים
2. מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית רחבה בנייר אפייה. מערבבים את כל חומרי הגרנולה בקערה רחבה, מעבירים לתבנית בשכבה אחידה ושטוחה. אופים 25 דקות, מדי פעם פותחים את התנור ומערבבים. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים בצד לקירור.
3. מערבבים את הגרנולה עם תערובת הציפוי כך שהיא נעטפת היטב. מעבירים לשקית או קופסה אטומים ומאחסנים במקרר.