גלילות עגל ממולאות כרוב

צלם: בועז לביא
צלם: בועז לביא

מתכון כשר לפסח שישדרג את שולחן הסדר שלכם: גלילות עגל ממולאות כרוב כבוש

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים ל-8 מנות:

8 פרוסות דקות של בשר עגל (כף)

לרוטב:

1 בצל, קצוץ
5 כפות שמן זית
2 גזרים, פרוסים
1 פלפל ירוק בהיר, פרוס
2 ענפי סלרי ללא העלים, קצוצים
2 כוסות ציר עוף
1/2 כוס יין אדום יבש
1 כף חרדל דיז'ון
2 שיני שום, כתושות
1/2 כפית אבקת קימל
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור

למלית:

8 כפיות חרדל דיז'ון
8 כפיות (250 גרם) כרוב כבוש

לתערובת תבלינים:

1 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית אבקת שום
2 כפיות שטוחות גרגירי קימל
1 כפית שטוחה מלח

לטיגון:

1/4 כוס קמח תפוחי אדמה
3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

אופן הכנת הרוטב:

1. מאדים את הבצל בשמן הזית בסיר בינוני עד הזהבה. מוסיפים את הגזרים, הפלפל הירוק וענפי הסלרי, מערבבים ומאדים במשך 5 דקות.

2. מוסיפים את שאר החומרים ומרתיחים. מקטינים את האש.

אופן הכנת המלית והגלילות:

1. משטחים את פרוסות הבשר על משטח עבודה. מורחים כל פרוסה בכפית חרדל דיז'ון, בוזקים את תערובת התבלינים היבשים ועורמים מעט כרוב כבוש.

2. מגלגלים כל פרוסה מהצד הרחב כך שמתקבלת גלילה צרה ומוארכת. נועצים בכל גלילה קיסם כדי שהיא לא תיפתח. מגלגלים את הגלילות בקמח תפוחי האדמה.

3. מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הגלילות בכל הצדדים.

4. מעבירים את הגלילות המטוגנות למחבת הרוטב (הרוטב אינו צריך לכסות את הגלילות) ומבשלים במשך 15¬-20 דקות על אש נמוכה. מוציאים את הגלילות מהרוטב.

5. מרסקים את הרוטב (הירקות והנוזלים) במוט בלנדר.

להגשה: מסדרים את הגלילות בצלחת הגשה ויוצקים עליהן את הרוטב. אפשר להניחן על מצע פירה או אורז.

* עכשיו בדרך האוכל: מתכון למצה בריי לפסח>>

* עכשיו בדרך האוכל: מתכון לחזרת לפסח>>

* עכשיו בדרך האוכל: מתכון לעוגת שוקולד כשרה לפסח>>

* עכשיו בדרך האוכל: מתכון ללחמניות לפסח>>

* עכשיו בנישה: הצעות לעיצוב שולחן החג>>