גיוזה במלית עוף ושרימפס

המעדן העונה לשם דים סאם, מגיע במגוון מליות וצורות אינסופי. קבלו את המתכון המרשים הבא לגיוזה במלית עוף, שרימפס, ערמוני מים ופטריות פונגוס

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל-30 יחידות

  • 30 עלי וון טון עגולים בקוטר 10 ס"מ

המלית:

  • 300 גרם שרימפס, מקולפים, נקיים וקצוצים דק
  • 300 גרם עוף טחון (כל חלק למעט החזה)
  • 3 ס"מ ג'ינג'ר, קלוף וקצוץ דק
  • 2 כפות רוטב צדפות
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית שמן שומשום קלוי
  • 1/2 כוס בצל ירוק (החלק הירוק והלבן), קצוץ
  • 1/2 כוס ערמוני מים, מסוננים וקצוצים בינוני
  • 1/2 כוס פטריות פונגוס, קצוצות (משרים 4 פטריות פונגוס שחורות במים חמים במשך 15 דקות, מסננים, סוחטים, מסירים את הרגליים וקוצצים)
  • 1 כף קמח אורז או קורנפלור
  • 2 כפות פנקו

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים עד קבלת תערובת אחידה למדי. מכסים ביריעת ניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 10 דקות עד התייצבות.
  2. מוציאים את התערובת מהמקרר, יוצרים קציצה קטנה ומטגנים בשני הצדדים במחבת משומנת לבדיקת יציבות וטעם. אם הקציצה אינה יציבה יש להוסיף עוד מעט קמח אורז. מתקנים תיבול.
  3. נוטלים עלה וון טון עגול ומניחים במרכזו כפית מהמלית. מברישים את שולי העלה במעט מים ומקפלים לחצי ליצירת סהרון. מהדקים את השוליים הלחים לסגירה (משתדלים שלא לכלוא אוויר בסהרון). נוטלים את הסהרון כשהצד השטוח פונה כלפי מעלה וצובטים את השוליים המודבקים מהמרכז כלפי צד שמאל ומהמרכז כלפי צד ימין, ליצירת המראה האופייני.
  4. מאדים את הגיוזה בסלסילת אידוי לפי הוראות האידוי במשך 10 דקות. משהים בסלסילה הסגורה במשך 3 דקות.
  5. אפשר להגיש את הגיוזה מיד אחרי האידוי או לצרוב אותה קלות בשני צדדים במחבת משומנת קלות עד שהיא מזהיבה. מגישים חם עם רטבים לטבילה.

אפשר לוותר על שלב האידוי ולטגן את הגיוזה במשך 4 דקות בשמן עמוק בחום של 180 מעלות עד שהיא מזהיבה ונהיית פריכה.