בת-אל בורנשטיין: "אני בגובה 122 ס"מ אבל מתנהגת כמו דוגמנית על"

"מגיל צעיר הבנתי מה היתרון של הגובה שלי". בת-אל בורנשטיין | צילום: באדיבות המצולמת
"מגיל צעיר הבנתי מה היתרון של הגובה שלי". בת-אל בורנשטיין | צילום: באדיבות המצולמת

היא מעידה על עצמה כגרגרנית עם קיבה של אדם בגובה רגיל, תמיד נמשכה לגברים גבוהים, ומגיל צעיר הבינה את היתרון שבשוני. בת־אל בורנשטיין מדברת בלי פילטרים על גוף, זוגיות, אמהוּת, בוטוקס - ועל החיים עצמם

88 שיתופים | 132 צפיות

בת-אל בורנשטיין (37), שחקנית, מרצה, יוצרת תוכן וסטודנטית למדעי היהדות. מופיעה ברחבי הארץ עם מופע היחיד "אני בת-אל", שבו היא משתפת את הקהל בהתמודדות הייחודית והמעוררת השראה שלה עם גובהה – 122 ס"מ ועם דרך החיים השמחה שבחרה לעצמה. במרץ הקרוב תעלה מופע חדש לרגל חודש האישה. נשואה לניר, אימא לדוד (6) וליהונתן (1.5), מתגוררת במושב ינוב.

>> "הבן שלי עם פאות ואני לובשת חשוף – למדנו לקבל אחד את השנייה"

שגרת טיפוח

"בבית שגדלתי בו היו הרבה מוצרי טיפוח, ותמיד הייתי מטופחת, אבל עם השנים למדתי לסנן מוצרים ולא ליפול לכל טרנד. בגיל צעיר סבלתי מאקנה, וזה עבר רק כשגיליתי את הסבון הקשה של נקה 7 – עד היום אני קונה אותו ברביעיות. על עור נקי אני שמה סרום של 'סבון מיכל'. סבון הגוף שלי הוא ארומה סנסיישן של פלמוליב. אני לא משתמשת בקרם הגנה, אבל תמיד חובשת כובע כשאני יוצאת לשמש. קרם הידיים והרגליים שלי, בעיקר בחורף כשהעור נוטה להתייבש, הוא של 'ללין'".

קרם ידיים ונילה פינק פפר, ללין. מחיר 49 ש"ח | צילום: עידן מלכה
קרם ידיים ונילה פינק פפר, ללין. מחיר 49 ש"ח | צילום: עידן מלכה

קוסמטיקאית

"פעם, לפני שנים, הייתי הולכת לקוסמטיקאית. היום העור שלי מאוזן וטוב לי איתו, אז הפסקתי".

אנטי אייג'ינג

"אני אוהבת את מה שאני רואה במראה. ותמיד אומרת, אם את לא מרוצה ממה שאת רואה, תעשי עם זה משהו. לי למשל, הפריע קמט בולט במצח שנתן לי ארשת כועסת, וגם נפילה קלה בפנים. לפני שנה פניתי לרופא, עשיתי בוטוקס וסקין בוסטר, וכבר הספקתי לחזור על זה מאז. אם יום אחד ארגיש שאני צריכה ניתוח מתיחת פנים והוא ישמח אותי, ברור שאעשה את זה. למה לא?".

איפור

"בקביעות, בתיק האיפור שלי יש רק שפתון – רובי וו של מאק. אני מרגישה איתו סופר יפה. במייקאפ אני לא משתמשת, רק כשמאפרים אותי לטלוויזיה. מסקרה – לא כל יום, אבל כשכן, אני אוהבת את Bold של קרליין".

M·A·CXIMAL SILKY MATTE LIPSTICK. מחיר 115 ש"ח | צילום: יח"צ
M·A·CXIMAL SILKY MATTE LIPSTICK. מחיר 115 ש"ח | צילום: יח"צ

בושם

"מאז שבני הבכור דויד נולד, לפני שש שנים, אני לא יכולה להריח בשמים – סף הרגישות שלי לריחות השתנה, ובמובן מסוים גם התחדד. אני אוהבת ריחות פרשיים, לא מתוקים. במשך שנים השתמשתי ב-Yellow Diamond של ורסצ'ה ו-Light Blue של דולצ’ה וגבאנה, אבל היום אני לא רוצה שהילדים שלי יריחו מבושם, וגם קשה לי להריח בשמים על אחרים".

שיער

"השיער הטבעי שלי מתולתל, ויש לי רעמה. פעם הייתי חופפת כל יום, אבל עם הזמן הבנתי שהשיער צריך את השומנים שלו. היום אני חופפת פעמיים בשבוע עם השמפו של הד אנד שולדרס, ומשתמשת במסכה הנפלאה של 18K. אני מסתרקת במקלחת עם מסרק תלתלים כשהמסכה על השיער. אחרי החפיפה והסירוק אני שמה קרם לחות של נטורל פורמולה וגלייז של פול מיטשל. מעצב השיער הקבוע שלי הוא רועי חמו מתל אביב – אני נוסעת אליו פעם בשנה בממוצע, שעה לכל כיוון, בשביל רבע שעה של תספורת. לאחרונה גיליתי שערה לבנה בודדת על הראש, ובקרוב אטפל גם בזה".

מסכה לתיקון ושיקום מולקולרי של השיער 50 מ"ל. מחיר 359 ש"ח | צילום: יח"צ
מסכה לתיקון ושיקום מולקולרי של השיער 50 מ"ל. מחיר 359 ש"ח | צילום: יח"צ

גבות

"הגבות שלי עבות ומסודרות באופן טבעי. בעבר דיקקתי אותן, אבל היום כבר לא, ועם הגיל, גבות עבות במידה זה דווקא משחק לטובתי".

מני פדי

"אני נוסעת לדיאנה בפרדסיה. בקיץ אני עושה לק ג'ל ופדיקור עם פרנץ', שיראה יפה. בידיים אני לא שמה לק – עם ילדים ובישולים, עדיף שהכל ייראה נקי, מסודר וללא צבע".

כושר

"אני מתאמנת בסטודיו ביט בכפר יונה, מנסה להגיע שלוש פעמים בשבוע לאימון פונקציונלי והרבה משקולות, בקבוצה של 14 בנות. מאז שהתחלתי ללמוד זה נהיה יותר מאתגר, אבל זה חשוב לי. אני לא מתאמנת כדי להתחטב, אלא בשביל בריאות הנפש. כושר מפקס אותי, מנקה לי את הראש ומשמח אותי. אני גם חושבת שזה מצעיר. בתור אימא לשני ילדים קטנים שאני רודפת אחריהם, גם זה סוג של כושר בעיניי".

תזונה

"יש לי נטייה להשמנה כי מצד אחד אני נמוכה, ומצד שני הקיבה שלי היא של אדם בגובה רגיל. בפועל, הגוף קטן אבל היכולת לאכול גדולה. אני מאוד פודית. אוכל אצלי זו תשוקה. אני מטורפת על אכילה, גרגרנית, והבילוי המושלם מבחינתי הוא מסעדה. אבל אני גם צריכה לשמור. תמיד יש איזה שלושה קילו להוריד, אבל זה לא מדיר שינה מעיניי, ולא בא לי לרעוב ולסבול. בהיריונות גיליתי שיש לי נטייה לסוכרת, אז אני לא עושה דיאטה, אבל משתדלת להימנע מקמח לבן וסוכר, ומקפידה על התזונה. אני פותחת את הבוקר עם כוס מים וחצי לימון, ואחריה קפה אספרסו. אחר כך, פרוסת לחם כוסמין עם חביתה וירקות. אחרי שעתיים אני כבר צריכה משהו מתוק – שתי קוביות שוקולד מריר ונס קפה עם חלב. ארוחת הצהריים תמיד ביתית: מרק, קציצות, פירה, בולונז או עוף בתנור. אני בשלנית, והמטבח הוא חלק מהשגרה שלי, מה שהילדים אוכלים. אחר הצהריים אני שותה עוד כוס קפה ושוב שתי קוביות שוקולד מריר. בערב הילדים אוכלים סלט וחביתה, ואני אוכלת איתם, או עם ניר, בעלי, מאוחר יותר. הוא עושה קיטו, אז בערב זה הרגע שלנו: פרגית ויין. אני לא מתה על פירות – חוץ מאבטיח ותותים – כי הם מקפיצים לי את הסוכר. אני לא עומדת בפני ספגטי בולונז, עוגיות שוקולד צ’יפס ועוגת שוקולד חמה עם גלידה. כיוון שאני יודעת שאוכל זה עניין רגשי, אני מקפידה שהכל יהיה מאוזן".

בת-אל בורנשטיין | צילום: רן יחזקאל
בת-אל בורנשטיין | צילום: רן יחזקאל

טיפ לחיים

"המוטו שלי הוא לאהוב את עצמנו, לחלום חלומות ולראות אותם מתגשמים – להיות כל הזמן במודעות, בשינוי, בתנועה. אימא שלי תמיד אמרה: 'אנרגיה מביאה אנרגיה'. מבחינתה אני נזר הבריאה. היא תמיד אמרה לי שאני הכי יפה, הכי חכמה – וזה נתן לי ביטחון ורצון לדרוש הרבה מהחיים. אם משהו לא עובד לכן, תבדקו אותו, תסתכלו עליו. אני בודקת את עצמי כל הזמן, כדי להיות הגרסה הכי טובה והכי שמחה של עצמי. יש דברים שהם מעבר להשגה. יש לי אחיות תאומות רגילות – זה לא תורשתי אצלנו. בתור ילדה, הבנתי שאני שונה, אבל הרגשתי ייחודית, לא במובן השלילי, אלא ממש מיוחדת. ברור לי בשכל שאני נראית אחרת, בפיזיות, בגשמיות. אבל אני מתנהגת כאילו אני 1.75 מטר ודוגמנית על. בגיל ההתבגרות פחדתי שלא תהיה לי זוגיות – אבל זה לא שונה מכל מתבגרת אחרת. מעולם לא שאלתי את עצמי 'למה אני כזאת'. לא התחרבשתי עם עצמי בלי תכלית. תמיד רציתי להיות בטוב בתוך התבנית שלי – כי זה מה שיש. והבנתי גם מגיל צעיר את היתרון: אני מיד בולטת. יש עליי זרקור, ואני אפילו לא צריכה לעבוד בשביל זה, אז למה לא לנצל את זה כדי לעשות טוב? וככה אני חיה".

"התחתנתי עם ניר בגיל 30. הוא גדול ממני בשנה, והכרנו עוד בגיל 14, במחנה קיץ של תיאטרון – הייתה בינינו אהבה ילדית. היינו תמיד באותן מסגרות, אבל אני נמשכתי לגברים בגובה רגיל, עם איזה טוויסט קיצוני. ניר היה ילד טוב, וחשבתי שהוא פשוט טוב מדי בשבילי. בדרך עוד התאהבתי בשחקן בגובה 1.50 מטר, אבל זה לא הסתדר, ולניר תמיד הייתה חברה. ואז הוא נפרד והיה רווק ופנוי, ואני הייתי במקום בחיים שיכולתי להיכנס לזוגיות בריאה.
הייתי שבע שנים רווקה, ואני יודעת מה זה חיפוש. ובסוף, גם מה זה לאהוב את עצמך ולדעת לבקש לעצמך את האדם הכי טוב. מישהו שהוא איש טוב, שאוהב אותך בלי דרמות. וזה ניר. ילדתי שני ילדים, והיה סיכוי של 50% שהם יהיו כמוני. הם רגילים, אבל יהיו להם אתגרים כשיגדלו. לכולם יש אתגרים. החיים מלאי קסם, ואני חיה בהודיה".