בר גרעינים

בר גרעינים | צילום: זוהר רון
בר גרעינים | צילום: זוהר רון

כמה סוגי גרעינים אתם מכירים? רותי רוסו ריכזה את כולם למתכון משגע של בר גרעינים בריא במיוחד. כן לציפור!

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים

3/4 כוס זרעי פשתן

1/4 כוס זרעי צ'יה

1/2 כוס גרעיני חמנייה

3/4 כוס קינואה אדומה מבושלת במים עד שהיא נפתחת ואז מסוננת

1/4 כוס גרעיני דלעת

1/4 כוס אגוזי קשיו קצוצים

1/2 כוס אגבה, מייפל או סילאן, או תערובת של כמה מהם

קורט מלח

אופן ההכנה:

מחממים מראש תנור לחום בינוני (160 מעלות). מרפדים תבנית אפייה קטנה (הכי טוב פיירקס) בנייר אפייה ומשמנים את הנייר במעט שמן או חמאה. מחממים את הממתיק שבחרתם בסיר קטן. כשהוא מגיע לרתיחה מנמיכים להבה ומבשלים עוד 6 דקות.

מערבבים את כל הגרעינים בקערה ויוצקים עליהם את הממתיק שבחרתם. שופכים לתוך התבנית עם הנייר, משטחים עם מרית רטובה או עם ידיים רטובות. במקרה של הבר הזה, עדיף שהוא יהיה דק יחסית אז בחרו תבנית גדולה. מכסים את התערובת בנייר משומן נוסף ואופים כ־25 דקות. מצננים לחלוטין בתוך התבנית ואחר כך חותכים למלבנים בגודל הרצוי. שומרים בכלי אטום, עדיף בהקפאה.