בר גרנולה

בר גרנולה | צילום: זוהר רון
בר גרנולה | צילום: זוהר רון

מתכון לבר גרנולה עם אגוזים ופירות יבשים שיטען לכם את הבוקר באנרגיה. המון אנרגיה

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים

½1 כוסות שיבולת שועל (הכי אידיאלי – תערובת של עבה ודקה)

כוס פצפוצי אורז או בייגלה טחון בפולסים לחתיכות קטנות אבל לא לאבקה

1/2 כוס תערובת אגוזים לפי טעמכם

1/2 כוס תערובת פירות יבשים לפי טעמכם

1/4 כוס סילאן

1/4 כוס דבש

כפית תמצית וניל

1/4 כפית קינמון

קורט מלח

אופן ההכנה

מחממים מראש תנור לחום בינוני (160 מעלות).

מרפדים תבנית אפייה קטנה בנייר אפייה ומשמנים את הנייר במעט שמן או חמאה.

מחממים את הסילאן והדבש עם התבלינים בסיר קטן. כשהם מגיעים לרתיחה מנמיכים להבה ומבשלים עוד 6 דקות על אש קטנה. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה. יוצקים מעליהם את תערובת הדבש והסילאן החמה ומערבבים.

שופכים לתוך התבנית המרופדת בנייר אפייה ומשטחים עם מרית רטובה או ידיים רטובות. מכסים בעוד נייר אפייה משומן ואופים כ־25 דקות. מצננים לחלוטין בתוך התבנית ואחר כך מעבירים למקפיא ל־20 דקות.

חותכים למלבנים בגודל הרצוי ושומרים בכלי אטום עם נייר אפייה בין שכבה לשכבה.