בר בננה, קרמל וערמונים

בר בננה, קרמל וערמונים | צילום: זוהר רון
בר בננה, קרמל וערמונים | צילום: זוהר רון

הוא מתוק, הוא טעים והוא ביתי: קבלו מתכון לבר בננה, קרמל וערמונים של רותי רוסו שיגרום לכם לשכוח שאתם אוכלים חטיף מלא בבריאות

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים

3/4 כוס סוכר

40 גר' חמאה

2 בננות בשלות מאוד, פרוסות

קורט מלח

3/4 כוס שיבולת שועל

100 גר' ערמונים מבושלים (מאלו שקונים בשקית) חתוכים גס

1/2 כוס תערובת אגוזים (מלך, פקאן או קשיו), חתוכים גס

אופן ההכנה

מחממים מראש תנור לחום בינוני (160 מעלות). מרפדים תבנית אפייה קטנה בנייר אפייה ומשמנים את הנייר במעט שמן או חמאה. שמים את הסוכר במחבת ונותנים לו להפוך לקרמל. מוסיפים את החמאה ומערבבים. מוסיפים את חתיכות הבננה ומקפיצים אותן בתוך הקרמל עד שהן רכות מאוד. מועכים אותן קלות עם מזלג.

שמים בקערה את כל החומרים היבשים ויוצקים מעליהם את הבננה המקורמלת. מערבבים. שופכים לתוך התבנית עם הנייר ומשטחים עם מרית רטובה או עם ידיים לחות. מכסים בנייר אפייה משומן נוסף ואופים כ־25 דקות. מצננים לחלוטין בתוך התבנית. מעבירים למקפיא ל־20 דקות ואחר כך חותכים למלבנים. אורזים כל בר בנייר או בניילון נצמד ושומרים בכלי אטום.