ברזאולה: סינטה כבושה במלח דק

ברזאולה: סינטה כבושה במלח גס | צילום: בן יוסטר
ברזאולה: סינטה כבושה במלח גס | צילום: בן יוסטר

הגרסה הים תיכונית לברזואלה - מנה איטלקית של בשר כבוש במלח גס. מומלץ לפרוס דק דק ולהתכוננן נפשית: אתם לא תפסיקו לזלול

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים (ל-4 מנות):

8 כפות פפריקה מעושנת

1 כף זרעי כמון

1 כף פלפל שחור

1 כף פלפל אנגלי

8 עלי דפנה

1 ק"ג מלח גס

8 שיני שום

1 ק"ג סינטה או ויסבראטן

אופן ההכנה

1. טוחנים את הפפריקה, הכמון, הפלפלים ועלי הדפנה במטחנת תבלינים על קבלת תערובת אחידה. מחוררים את נתח הבשר בסכין חדה ומכניסים לכל חור שן שום אחת.

2. מושחים את הנתח בתערובת התבלינים ועוטפים בבד חיתול.

3. מניחים בקופסה מחצית מכמות המלח הגס, מניחים את הנתח ומכסים ביתרת המלח הגס. מניחים את הכל קופסה עם מים מים כדי ליצור לחץ. עוטפים את הכל בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 48 שעות. מוציאים את הנתח ופורסים דק.