ברד פודינג מחלת חג עם גלידת יוגורט, דבש ולבנדר

ברד פודינג מחלת חג עם גלידת יוגורט, דבש ולבנדר | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל
ברד פודינג מחלת חג עם גלידת יוגורט, דבש ולבנדר | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל

מתכון שף ייחודי ומעניין לקינוח מושלם עשוי מחומרי גלם מובחרים, שיגרום לכם ללקק את הצלחת. מנה אחרונה שאף אורח לא ישכח

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל- 4­-8 מנות | בינוני | חלבי

לברד פודינג
1 כף חמאה
¼1 כוסות + 2 כפות (270 גר') סוכר
1/3 כוס (80 מ"ל) קלבדוס (ברנדי תפוחים)
¾1 מכלים (450 מ"ל) שמנת מתוקה
1 מקל וניל
1 כוס חלב
9 חלמונים
4 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לפלחים
1 חלה מתוקה
דבש

לגלידת יוגורט, דבש ולבנדר
¼1 מכלים (250 גר') יוגורט
1/4 כוס + 3 כפות (80 גר') סוכר
4 כפות דבש
2/3 מכל (180 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כוס (240 מ"ל) חלב
20 גר' סוכר ענבים
פרחי לבנדר

אופן ההכנה

הברד פודינג
1. מחממים את החמאה ו-1/2 כוס מהסוכר במחבת ומערבבים עד קבלת מרקם מקורמל.
2. מוסיפים את הקלבדוס (יש להיזהר מהלהבה הניצתת).
3. מרתיחים את השמנת עם 1/2 כוס + 2 כפות מהסוכר ומקל הווניל.
4. מסירים מהאש ומוסיפים את החלב.
5. טורפים את החלמונים עם הסוכר הנותר במטרפה ידנית.
6. יוצקים מעט מתערובת השמנת לחלמונים ומערבבים היטב.
7. מוסיפים כל פעם עוד מעט עד שהתערובת אחידה לגמרי.
8. מסדרים את התפוחים בכלי, בוצעים את החלה ומניחים על התפוחים ויוצקים על הכל את תערובת השמנת עד 1/2 ס"מ מהקצה.
9. ממקמים את הכלי עם הברד פודינג בתוך כלי עם מים (ליצירת אפקט בן מארי) ואופים במשך 50 דקות בתנור שחומם מראש ל-140 מעלות, עד קבלת מרקם רוטט.
10. מחממים מעט דבש ומושחים בו את הברד פודינג.

גלידת היוגורט, דבש ולבנדר
1. טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר מוט עד קבלת תערובת אחידה ומעבירים למכונת גלידה.
2. מגישים את הברד פודינג עם קנל (צורה אליפטית) או כדור גלידה.

ברד פודינג מחלת חג עם גלידת יוגורט, דבש ולבנדר | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל
ברד פודינג מחלת חג עם גלידת יוגורט, דבש ולבנדר | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל

 

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג ענת לבל

לעוד מתכונים ייחודיים של השף עומר אבישר ממסעדת קלארו

1. פורקטה טלה ממולאת על תבשיל פולנטה ומנגולד
2. ירקות ודגים עונתיים בסגנון פריטו מיסטו
3. סלט סלקים צלויים עם פלמידה כבושה
4. גספצ'ו זוקיני