מתכון שרימפס בקצב ספרדי

ויקי כריסטינה, בר יין ומטבח טאפאס | צילום: דן פרץ ועמית פרבר
ויקי כריסטינה, בר יין ומטבח טאפאס | צילום: דן פרץ ועמית פרבר

ויקי כריסטינה, בר היין ומטבח הטאפאס בלב מתחם התחנה בנווה צדק מתהדר באווירה ספרדית, בבריזה קיצית ובטאפאס משובח

88 שיתופים | 132 צפיות

בצלו של עץ הפיקוס העתיק בעיר, בחצרה הפנימי של אחד המתחמים היפים שראתה תל אביב, לצלילי מוזיקה ספרדית, קנקני סנגריות וצלחות טאפאס צבעוניות הפזורות סביב, נפתח הויקי כריסטינה: בילוי המשלב מצד אחד מטבח טאפאס עשיר, ומצד שני בר יין תוסס.

הויקי־מטבח הטאפאס, ממוקם בצדה הימני של החצר, מאופיינת בישיבה לשולחנות אינטימיים, במוזיקה רגועה ובפתיחה מוקדמת, החל משעות הצהריים. הכריסטינה־בר היין, ממוקם מעברה השני של החצר, ומאופיינת בישיבת בר גבוהה מסביב לגן פסלי פסיפס בהשראת פארק גואל המפורסם בברצלונה, במוזיקה קצבית באווירה ספרדית, במבחר של יותר מ־120 יינות שונים ובפתיחה מאוחרת יותר (כל ערב החל מ־19:00).

שרימפס על ברוסקטה | צילום: שרית גופן
שרימפס על ברוסקטה | צילום: שרית גופן

שרימפס ברוטב שמנת, פרמזן וגבינה כחולה על ברוסקטה

חומרים:

4 יחידות שרימפס ללא זנב

30 גר' חמאה

100 מ"ל שמנת

40 גר' גבינה כחולה

40 גר' גבינת פרמזן

מלח ופלפל שחור גרוס

עירית קצוצה לקישוט

הכנה:

במחבת חמה שמים את החמאה וכשהיא נמסה צורבים את השרימפסים.

בינתיים קולים פרוסת לחם (עדיף בגט) עד שהיא משחימה היטב.

מוסיפים למחבת עם השרימפס, החמאה השמנת והגבינות ומצמצמים על אש בינונית עד שהרוטב מתחבר יחד ועוטף את השרימפס. מתבלים במלח, ובפלפל ויוצקים על הברוסקטה. מפזרים מעל את העירית הקצוצה ומגישים.

בלנד #3

בלנד #3 של רקנאטי | צילום: יח"צ
בלנד #3 של רקנאטי | צילום: יח"צ

בלנד #3 הוא יין לבן המורכב מקולומבר, זן ענבים נהדר ועדיין לא מספיק מוכר בארצנו. רקנאטי הכינו "יין אוכל" נפלא הנמכר במסעדות בלבד. זהו יין מורכב ורענן, מתאים לאוכל בכלל ולמנה עשירת טעם כמו ברוסקטת השרימפס בפרט.

ויקי כריסטינה. התחנה, נווה צדק, 7367272־03

מתוך גיליון ינואר 2015 של אטמוספירה