בצק דים סאם בסיסי

קמח, מים, ביצה ומלח הם כל מה שאתם צריכים להכנה של בצק דים סאם בסיסי. הייתם מאמינים?

88 שיתופים | 132 צפיות

מרבית סוגי הדים סאם עשויים מבצק פשוט של קמח ומים, לעתים בתוספת ביצים. זהו למעשה בצק פסטה.

החומרים:

  • 1 ביצה גדולה
  • קורט מלח
  • ½1 כוסות (200 גרם) קמח

אופן ההכנה:

טורפים את הביצה עם המלח, מוסיפים לקמח ומעבדים עד קבלת בצק גמיש. לשים במשך 7 דקות לפחות. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר במשך 20 דקות לפחות. הבצק מוכן לשימוש.

רידוד הבצק:

  1. מומלץ להשתמש במכונת פסטה לרידוד הבצק כדי לייצר עובי אחיד במידת הדקיקות הנחוצה להכנת דים סאם. כדאי לרדד עד מספר 8-7 בסקלת הרידוד.
  2. אם מרדדים ביד – מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים את הבצק במערוך כבד מקומח קלות לעלה בעובי 1-1/2 מ"מ.
  3. חותכים את הבצק המרודד לצורות (ריבועים או עיגולים). מתקבלים עלי וון טון (won ton wrappers).

מגוונים: לקבלת בצק צהבהב ועדין אפשר להחליף את הביצה ב-3 חלמונים ולהוסיף מעט מים קרים לפי הצורך.