בעלי מלאכה: מגדלים ירקות בדרכים מיוחדות

אייל איצקוביץ ושי שבח
אייל איצקוביץ ושי שבח

עובדי אדמה שמגשימים חלומות בעבודת כפיים מספרים על האידיאולוגיה ועל הסיפוק שבגידול ירקות בדרכים ייחודיות

88 שיתופים | 132 צפיות

 

שי שבח

חקלאית בחוות קיימא בארותיים, בת 33, רווקה וגרה בבארותיים (עמק חפר)

איך הגעת לעיסוק?
"בכנס הסלואו פוד שאליו נסעתי ב-2014 כנציגת הרשת הצעירה של הארגון בישראל וכאקטיביסטית להעלאת המודעות לתופעה הרחבה של בזבוז המזון, פגשתי את יוני יפת מחוות קיימא בבית זית. הוא סיפר על השימוש בחקלאות ככלי לעבודה עם בני נוער ומיד הודעתי לאימא שלי ולאחותי שאנחנו משנות כיוון בחיים. היום אנחנו בעלות חווה לגידול ירקות שמהווה מסגרת תעסוקתית וחינוכית לבני נוער שאינם במסגרות פורמליות".

מה את הכי אוהבת בעיסוק?
"לראות את ההקבלה שנוצרת בין ההתפתחות האישית של הנערים שעובדים בחווה לבין הצמיחה והפריחה של השדה. אני אוהבת את האנשים שנכנסו לחיי דרך העיסוק ואת הארוחות המשותפות שלנו בשדה. אני אוהבת לקטוף לפני כל ארוחה בדיוק את הירקות שאיתם אבשל וכך להגשים אידאולוגיה".

ומה הכי פחות?
"אני מהאידאליסטים, ככה שהקושי הוא בדרישה לחשיבה כלכלית וגיוס משאבים תמידי עבור המשך הפעילות החינוכית והעסקת הנערים בחווה שפועלת כעמותה ללא מטרות רווח".

סלט הירקות האולטימטיבי שלך
"כרגע אני אוהבת במיוחד להכין סלט של קוביות סלק מבושל עם המון כוסברה ופטרוזיליה, אגוזי מלך קלויים ושמן זית".

מה את מאחלת לעצמך לחג?
"חירות מחשבה. היא כבר תגשים את יתר האיחולים".

שי שבח | צילום: בן יוסטר
שי שבח | צילום: בן יוסטר

אייל איצקוביץ

חקלאי בחוות שורשים, בן 42, נשוי + 4 וגר בגן יבנה

איך הגעת לעיסוק?
"אני ועינת אשתי גידלנו תמיד גינות ירק לצד הבתים שבהם גרנו. לפני עשר שנים החלטתי להפוך את התחביב למקצוע, עזבתי את עבודתי כמספק שירותי קייטרינג לתעשיית הקולנוע והטלוויזיה והתחלתי לעבוד כמנהל עבודה בחוות חוביזה. כעבור כמה שנים הקמתי בשותפות את חווה בכפר, וזו הייתה הדרך להגשמת החלום שלי. רציתי להיות אחראי לכך שאנשים יקבלו ירקות אורגניים טריים. לפני שלוש שנים וחצי הקמתי את חוות שורשים ליד כפר הנוער עיינות באזור בית עובד. החקלאות בת הקיימא בחווה מהווה מודל לתלמידי הכפר, הלומדים ומתנסים בה".

מה אתה הכי אוהב בעיסוק?
"את עיבוד האדמה, הנעשה בידיים, ואת ההתבוננות בתבניות הטבע המלמדות אותי סודות יקרי ערך ומראות לי בכל יום בשדה את השביל שעליו עליי לצעוד".

ומה הכי פחות?
"לעבוד בימים גשומים".

סלט הירקות האולטימטיבי שלך
"בתור מכור לבצל – מיקס ירוקים עם הרבה בצל ירוק ובצל לבן, מתובל בשמן זית ולימון".

מה אתה מאחל לעצמך לחג?
"בריאות, פוריות וחג חירות שמח".

אייל איצקוביץ | צילום: בן יוסטר
אייל איצקוביץ | צילום: בן יוסטר

צילום בן יוסטר