בלי פחד

חושך ומפלצות הם רק חלק מהדברים שמהם ילדים מפחדים. הנה ארבעה ספרי ילדים שיעזרו לילדים לדבר על הפחדים שלהם
פחד מהלא נודע
"סיפור שמתחיל בנשיקה ונגמר בחיבוק" –לומבה–לון הוא עכבר קטן וסקרן שמבקש לגלות מיהם העכברים שגרים מאחורי ההר, אך בדרך הוא פוגש בפחד שגורם לו לחזור הביתה. אמו עוזרת לו להתמודד עם הפחד ומבטיחה שהיא "תשמור עליו מרחוק", כך שהוא מעיז ויוצא לדרך שנית. רק בניסיון השלישי הוא מצליח לנצח את הפחד ולהגיע עד סוף ההר, כדי לפגוש משפחה אחרת של עכברים שגרה שם.
כתיבה: שלומית כהן-אסיף, איורים: יוסי אבולעפיה, הוצאת עם עובד
.jpg)
דאגה להורים
"אל תדאגי רותי" – כשאבא של רותי מאחר להביא לה את הכריך של ארוחת העשר לגן, ילדי הגן מעלים בפניה הסברים אפשריים לאי הגעתושל אבא (אולי פגש אריה? מכשפה? שודדים?) ורותי מסבירה לעצמה ולילדים מהצפוי אבא לעשות בכל אחד מהמקרים. כשאבא מגיע, הילדים מגלים שכל המאורעות המפחידים שדמיינו אכן אירעו לאבא שלה, ושבכולם הוא טיפל בדיוק בדרך אותה שרותי צפתה. ספר מרגש ומלא דמיון והמצאות, שממחיש איזה כוח יש לדמיוןבהתמודדות עם פחדים.
כתיבה: דויד גרוסמן, איורים: הילה חבקין, הוצאת עם עובד
פחד ממפלצות
"חנות של מפלצות" – בחנות המתוארת בספר אפשר להזמין "מפלצת כבקשתך", שתניס את הדברים המפחידים. אשר לקנות שם מפלצות נגד חושך ונגד שדים, מפלצות נגד רופא שיניים, וגם מפלצות שיפחידו דברים מפחידים. בבסיס הספר נעוצה ההבנה כי אם אנחנו מזמינים את המפלצת ומתיידדים איתה – אנחנו פחות מפחדים ממנה. הספר בעצם מאגד את כל הפחדים של הילדים ומשתמש ב"מפלצת" כדי להביס אותם.
כתיבה: אורית אבני בר-און, איורים: קוסטה ברנשטיין, דרבי הוצאה לאור

"פחדרון בארון"– גיבור הספר פוחד כבר הרבה זמן מהמפלצת המפחידה בארון שלו – פחדרון. באחד הלילות הוא אוזר אומץ להתעמת עם המפלצת ומגלה שהיא בעצם פחדנית לא קטנה, כך שבמקום להיבהל ממנה הוא זה שצריך להרגיע אותה. החברות החדשה עם המפלצת מנטרלת את הפחד ממנה.
כתיבה ואיורים: מרסר מאייר, כתר