כוננות נובי גוד: בליני עם איקרה אדומה ושמנת חמוצה

בליני של שף פליקס רוזנטל | צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: דיאנה לינדר
בליני של שף פליקס רוזנטל | צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: דיאנה לינדר

הבליני הגיעו מצרפת, נכנסו לתרבות הרוסית והם מככבים בכל שולחן נובי גוד. הם טעימים כל כך שאנחנו שוקלות לצרף אותם לכל ארוחה, עם נובי גוד או בלעדיו, בטח כשהמתכון כל כך פשוט להכנה

88 שיתופים | 132 צפיות

עם האומיקרון שמאיים עלינו, גורלו של הסילבסטר הקרוב עדיין לוט בערפל. אבל איזה כיף שהאוכלוסייה הרוסית הענפה שחיה בארץ יבאה איתה את חגיגות הנובי גוד שמתרכזות באוכל טוב ולא מחיבות מסיבה רבת משתתפים. גם אם אתן לא מתכוונות לחגוג את הנובי גוד, הוא עדיין תירוץ מושלם למלא את השולחן במטעמים שהוא מביא איתו וזה בהחלט אחד מהנחשקים שבהם. מקורו של הבליני הוא בצרפת, והוא אומץ אל המטבח הרוסי בימים שבהם רוסיה הלבנה הושפעה מהאצולה הצרפתית ומהקולינריה שלה. הבליני מככבים בכל שולחן נובי גוד, אנחנו שוקלות לאמץ אותו לכל ארוחה.

12 יחידות | 30 דקות | קל | כשר | אוכל רוסי

החומרים

1 כפית מיץ לימון סחוט
1 כוס מים רותחים
1/2 1 כוסות חלב
1 כפית שמן ניטרלי
חמאה או חמאה מזוקקת לטיגון

לטופינג

אופן ההכנה

1.מערבבים בקערה את המרכיבים היבשים. מוסיפים את המרכיבים הרטובים וטורפים נמרצות עד לקבלת בלילה חלקה.
2.מעבירים את הבלילה לבקבוק פלסטיק לחיץ (סקוויזר) או לבקבוק מים מינרליים עם חור בפקק. מחממים חמאה במחבת ולוחצים מהבקבוק מעט מהבלילה בכל פעם ליצירת פנקייק קטן. מטגנים את הבליני משני הצדדים עד שהם מזהיבים.
3.יוצקים על כל בליני מעט שמנת חמוצה (או קרם פרש) ומניחים מעט איקרה אדומה.

המתכון פורסם לראשונה בהשולחן. לכל מתכוני הנובי גוד