בית הבובות

ביתה של רחל גרינברג נראה כמו בית בובות ורומנטי כמו באגדות

88 שיתופים | 132 צפיות

הכתבות הכי מעניינות שירתקו אתכם אל מסך המחשב עכשיו ב-Twitter

רחל גרינברג החלה לאסוף בובות לפני כ-30 שנה. במהלך ביקור בשוק הפשפשים ביפו התעניינה בבובות ופגשה במוכר שהציע לה בובה בלי ידיים ובלי רגליים. אשתו של המוכר לא הסכימה שישאיר את הבובה בחנותו מכיוון שטענה שהיא תביא מזל רע.

בימי שישי היא ובן זוגה יוצאים מוקדם מאוד לשוק הפשפשים ביפו כדי למצוא בובות לפני שכולם מגיעים

גרינברג לקחה את הבובה וכך החל האוסף שגדל עם השנים, וכיום מקשטות הבובות כמעט כל פינה בביתה. גרינברג מדגישה שמאז ומעולם אהבה כל מה בובות, כלים ושושנים. "יש בהן קסם רב והן מאוד דומיננטיות. אני אוהבת דברים שיש בהם יופי והם משרים אווירה רומנטית מסביב", היא אומרת.

בית חולים לבובות

"אני רוכשת או אוספת אותן במצב רעוע, כשהן שבורות ועקומות, ומשקמת אותן בבית חולים לבובות. מחברת להן את הידיים ואת הרגליים, שוטפת ומסרקת את שערן, וכשאני מסתכלת על הבובה הנקייה עולים הרעיונות במוחי – אילו בגדים יתאימו לה ומה הצבעים שיבליטו את יופייה. כל בובה היא ייחודית", מספרת גרינברג.

"יש בובות שנרכשו עם בגדים, לרוב בובות בסגנון ויקטוריאני שאותן אני אוהבת במיוחד מכיוון שהן משלימות את הסגנון הישן-רומנטי שאני מנסה לשוות לבית שלי. המראה שלהן מתאים לסגנון המיוחד הזה", היא מסבירה.

גרינברג מציינת שדני לוי, בן זוגה, עוזר לה להחליט היכן לשים את הבובות – על איזו ספה או כורסה, באיזה כיוון ואם יופייה של הבובה יודגש יותר בעמידה או בישיבה. בימי שישי היא ובן זוגה יוצאים מוקדם מאוד לשוק הפשפשים ביפו כדי למצוא בובות לפני שכולם מגיעים, וזהו בילוי שהיה למסורת. לעתים הם יוצאים בידיים ריקות ולעתים חוזרים עם שלל, המשמח אותם מאוד.

בעקבות הבובות החלה גרינברג לאסוף גם בגדים וחלקי בובות

בעקבות הבובות החלה גרינברג לאסוף גם בגדים וחלקי בובות

בגדים לא זורקים

אני מסדרת ומסרקת את שערן, עונדת להן תכשיטים, רוחצת את בגדיהן מפעם לפעם ומחליפה להן כובעים כדי שלא תשתעממנה

בעקבות הבובות החלה גרינברג לאסוף גם בגדים וחלקי בובות, והיא מעדיפה בגדים ישנים ובגדים המעוטרים בהדפס או במרקם שושנים. "אני משתמשת לבובות שלי בבגדים שאני כבר לא לובשת או שאנשים אוספים בשבילי, בתחפושות פורים של ילדים ובבגדי שושבינים. בני משפחה וחברים יודעים שבגדים לא זורקים. הם אוספים בשבילי בגדים ובדים מיוחדים ומהם אני תופרת לבובות שלי את השמלות המהודרות, עבודה הכרוכה בשעות תכנון רבות. כל בובה היא סיפור בפני עצמו, לכל אחת ואחת יש נוכחות. האהבה שלי אליהן היא אהבה ממבט ראשון".

"הן דורשות תשומת לב רבה", מדגישה גרינברג. "כמו היו בנותיי. אני מסדרת ומסרקת את שערן, עונדת להן תכשיטים, רוחצת את בגדיהן מפעם לפעם ומאבקת אותן, מחליפה להן כובעים כדי שלא תשתעממנה ומקפידה תמיד שהן תהיינה הדורות ומרהיבות".

קסם ורומנטיקה

באוסף של גרינברג יש גם בובות המיועדת לאספנים שעליהן חותמת או הטבעה המסמלת מקוריות, חלקן עתיקות. עם זאת, גרינברג אוהבת מאוד את הבובות שנעזבו או נזרקו ולא היו רצויות לפני שמצאה אותן. היא אוספת אותן בשמחה ובאהבה גדולה ומעניקה להן טיפול מתאים ומושקע. את אהבתה לשושנים גרינברג מבטאת גם בעזרת הבובות, והיא נוהגת לעטר בשושנים את בגדיהן ואת כובעיהן ולשזור שושנים בשערן. כך המראה הרומנטי שלהן מושלם.

אמנם הבובות גודשות את הסלון ואת פינת האוכל בביתה, אבל גרינברג אומרת שתמיד יש מקום לעוד. בעזרת הבובות היא מצליחה ליצור פינות קסומות שנעים לשבת בהן וממלאת את הבית בחום, אהבה, צבעים ומקוריות, בלי השקעה כספית גדולה.