במיה צרובה עם קרם עגבניות מעושנות ופטה

במיה צרובה עם קרם עגבניות מעושנות ופטה | צילום: בן יוסטר
במיה צרובה עם קרם עגבניות מעושנות ופטה | צילום: בן יוסטר

זה הזמן המושלם לנצל חומרי גלם עונתיים כמו הבמיה. השף מיכאל גרטופסקי במתכון גלילי פשוט ומהיר הכנה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

חומרים ל-2 מנות | קל | חלבי

100 גר' במיה קטומה בקצוות
2 כפות שמן זית
1/2 בצל סגול קצוץ
10 עלי אורגנו
1 כף בצל ירוק קצוץ
7 עלי נענע
מיץ מ־1 לימון
מעט מלח
25 גר' גבינת פטה

לקרם עגבניות מעושנות
5 עגבניות תמר
1 כפית שום כתוש
2 כפיות פפריקה מעושנת
2 כפות שמן זית
10 עלי אורגנו

אופן ההכנה

1. צורבים את הבמיה בפלנצ'ה או במחבת לוהטת עם כף משמן הזית במשך 3 דקות.

2. מערבבים את שאר מרכיבי התבשיל מלבד הגבינה בקערה, מוסיפים את הבמיה ומערבבים.

3. קולים את העגבניות בתנור לוהט עד שהן רכות ומקלפים אותן.

4. טוחנים בבלנדר את העגבניות עם שאר מרכיבי קרם העגבניות עד קבלת מרקם חלק ואחיד. מוזגים את קרם העגבניות לצלחת הגשה, מניחים עליו את התבשיל ומפזרים מעל את הגבינה.

מתכונים נוספים של השף מיכאל גרטופסקי:

רביולי חצי ירח במילוי ג'יבנה
טבולה כרובית
שווארמה דג ים בפיתה עם יוגורט ועשבים
מנקושה – פיצה ערבית עם זעתר ופירות ים
קנולי קדאיף במילוי מוס מסקרפונה עם פירות יער

צילום בן יוסטר
ביסטרו מיכאל הגפן 43 מושב לימן, 04-9821250