סופגנייה בציפוי זהב אכיל

סופגניית הזהב המנצנצת נוצרה בהשראת אגדת מגע הזהב של מידאס המיתולוגי ובאווירת סיפורי החנוכה. הזדמנות לאפות או לטגן במטבח הביתי סופגניית גורמה של

88 שיתופים | 132 צפיות

 

 

החומרים ל-12 סופגניות | בינוני | חלבי

12 סופגניות אפויות או מטוגנות

לקרם שוקולד לבן וקסיס

140 גר' מחית פרי קסיס
1 כף (15 גר') שמנת מתוקה
1 מקל וניל
1 כף (15 גר') סירופ גלוקוזה
250 גר' שוקולד לבן איכותי

לציפוי

200 גר' פונדנט לבן (להשיג בחנויות מתמחות)
אבקת זהב או דפי זהב אכילים

אבקת זהב | צילום: גל בן זאב
אבקת זהב | צילום: גל בן זאב

 

אופן הכנה

1. מרתיחים בסיר קטן את מחית הקסיס, השמנת, מקל הווניל וסירופ הגלוקוזה תוך כדי ערבוב.

2. מוציאים את מקל הווניל (אחרי ריקון תכולתו).

2. מוסיפים לסיר את השוקולד הלבן וממתינים כמה דקות.

3. מערבלים את התערובת בבלנדר מוט עד שהיא אחידה ומצננים עד שהיא יציבה.

4. מעבירים לשק זילוף עם צנטר. ממלאים את הסופגניות מהתחתית בקרם.

5. מחממים את הפונדנט בבן מארי או במיקרוגל עם 1-½1 כפיות מים בפולסים של 10 שניות.

6. הפונדנט צריך להיות חמים ולהפוך למעט נוזלי.

7. מצפים את הסופגניות בפונדנט ומניחים לייבוש.

8. מצפים את הסופגניות באבקת זהב ובדפי הזהב.

סופגניית זהב | צילום: גל בן זאב
סופגניית זהב | צילום: גל בן זאב

 

מתכונים והכנה שוקלטיירית מורן טביב זדה | צילום גל בן זאב | סטיילינג אינה גוטמן

הציפויים והמילויים שיגרמו לאורחים להתעלף כל נר מחדש:

סופגניות היער השחור
סופגניות פררו רושה
סופגניות קוקוס
מתכון בסיס לסופגניות אפויות או מטוגנות, רגילות או משוקולד