קוקטייל בחום ואהבה
מנות שף מושקעות מתחברות היטב לא רק לבקבוק יין משובח אלא גם לקוקטיילים מקוריים שיכניסו עניין לארוחה. נסו לשלב בין השניים בערב חורפי ותקבלו מתכון מנצח לחימום האווירה
סמאש חורפי
החומרים
50 מ"ל ג'ין הנדריקס
15 מ"ל שרטרז ירוק
25 מ"ל מיץ לימון
10 מ"ל מי סוכר
3 טיפות דה ביטר טרוט
קראול ביטרס (רצוי)
1 עלה בזיליקום
אופן ההכנה
משקשקים את המרכיבים עם קרח, ומסננים לכוס נמוכה מלאה בקרח. מציפים בביטרס ומקשטים בבזיליקום.
מטקסרייה
החומרים
60 מ"ל מטקסה חמישה כוכבים
20 מ"ל קואנטרו
20 מ"ל ורמוט אדום
30 מ"ל מיץ אשכוליות אדומות
20 מ"ל מיץ לימון
20 מ"ל מי סוכר
3 עלי כותרת ורדים
2 מקלות קינמון
2 מסמרי ציפורן
אופן ההכנה
מחממים בפינג'אן את המרכיבים, מסירים מהאש לפני רתיחה ומוזגים לכוס סניפטר/ מקשטים בעלי הורדים, במקלות הקינמון ובמסמרי הציפורן.
נגרונינו
החומרים
45 מ"ל אמארו נונינו
15 מ"ל ורמוט אדום
45 מ"ל ג'ין הנדריקס
3 טיפות דה ביטר טרוט
אורנג' ביטר (רצוי)
קליפת תפוז
אופן ההכנה
מערבבים את המרכיבים עם קרח. מסננים לכוס מרטיני מקוררת, מניחים את קליפת התפוז ומגישים.
סיידקאר פלורנטינה
החומרים
50 מ"ל רמי מרטן VSOP
25 מ"ל קואנטרו
10 מ"ל שרטרז אלקסיר
25 מ"ל מיץ לימון
10 מ"ל סירופ אגבה
קליפות תפוז, אשכולית ולימון
אופן ההכנה
מערבבים את המרכיבים עם קרח. מסננים לכוס סזניפטר. מקשטים בקליפות תפוז, אשכולית ולימון.
רום חם וחמאתי
החומרים
1 כף סוכר חום
1/2 כפית גרידת תפוז
1/4 כפית קינמון
1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 כף חמאה בטמפרטורת החדר
60 מ"ל סיילור ג'רי (רום מתובל)
30 מ"ל מים רותחים
15 מ"ל מיץ תפוזים סחוט
1 מקל קינמון
אופן ההכנה
טורפים את כל התבלינים והחמאה. מוזגים לכוס יין, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. מוסיפים את מקל הקינמון.
כלים רשת נעמן, אוסף פרטי | סריגים טומי הילפיגר