קוקטייל בחום ואהבה

בחום ואהבה | צילום: בן יוסטר
בחום ואהבה | צילום: בן יוסטר

מנות שף מושקעות מתחברות היטב לא רק לבקבוק יין משובח אלא גם לקוקטיילים מקוריים שיכניסו עניין לארוחה. נסו לשלב בין השניים בערב חורפי ותקבלו מתכון מנצח לחימום האווירה

88 שיתופים | 132 צפיות

סמאש חורפי

החומרים

50 מ"ל ג'ין הנדריקס

15 מ"ל שרטרז ירוק

25 מ"ל מיץ לימון

10 מ"ל מי סוכר

3 טיפות דה ביטר טרוט

קראול ביטרס (רצוי)

1 עלה בזיליקום

אופן ההכנה

משקשקים את המרכיבים עם קרח, ומסננים לכוס נמוכה מלאה בקרח. מציפים בביטרס ומקשטים בבזיליקום.

כדורי מנגולד ממולאים בקוביות מוסר ים, ברוטב בויאבז סלקים ובזיליקום | צילום: בן יוסטר
כדורי מנגולד ממולאים בקוביות מוסר ים, ברוטב בויאבז סלקים ובזיליקום | צילום: בן יוסטר

מטקסרייה

החומרים

60 מ"ל מטקסה חמישה כוכבים

20 מ"ל קואנטרו

20 מ"ל ורמוט אדום

30 מ"ל מיץ אשכוליות אדומות

20 מ"ל מיץ לימון

20 מ"ל מי סוכר

3 עלי כותרת ורדים

2 מקלות קינמון

2 מסמרי ציפורן

אופן ההכנה

מחממים בפינג'אן את המרכיבים, מסירים מהאש לפני רתיחה ומוזגים לכוס סניפטר/ מקשטים בעלי הורדים, במקלות הקינמון ובמסמרי הציפורן.

לחי עגל בבישול ארוך עם פולנטה קריספית וסלטון אשכולית אדומה | צילום: בן יוסטר
לחי עגל בבישול ארוך עם פולנטה קריספית וסלטון אשכולית אדומה | צילום: בן יוסטר

נגרונינו

החומרים

45 מ"ל אמארו נונינו

15 מ"ל ורמוט אדום

45 מ"ל ג'ין הנדריקס

3 טיפות דה ביטר טרוט

אורנג' ביטר (רצוי)

קליפת תפוז

אופן ההכנה

מערבבים את המרכיבים עם קרח. מסננים לכוס מרטיני מקוררת, מניחים את קליפת התפוז ומגישים.

קוביות מוסר עם ג'לי מלפפון וג'ין וטוניק | צילום: בן יוסטר
קוביות מוסר עם ג'לי מלפפון וג'ין וטוניק | צילום: בן יוסטר

סיידקאר פלורנטינה

החומרים

50 מ"ל רמי מרטן VSOP

25 מ"ל קואנטרו

10 מ"ל שרטרז אלקסיר

25 מ"ל מיץ לימון

10 מ"ל סירופ אגבה

קליפות תפוז, אשכולית ולימון

אופן ההכנה 

מערבבים את המרכיבים עם קרח. מסננים לכוס סזניפטר. מקשטים בקליפות תפוז, אשכולית ולימון.

טטאקי סינטה שמנה עם דמי גלאס ויניגרט כמהין | צילום: בן יוסטר
טטאקי סינטה שמנה עם דמי גלאס ויניגרט כמהין | צילום: בן יוסטר

רום חם וחמאתי

החומרים

1 כף סוכר חום

1/2 כפית גרידת תפוז

1/4 כפית קינמון

1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ

1/4 כפית אגוז מוסקט

1 כף חמאה בטמפרטורת החדר

60 מ"ל סיילור ג'רי (רום מתובל)

30 מ"ל מים רותחים

15 מ"ל מיץ תפוזים סחוט

1 מקל קינמון

אופן ההכנה

טורפים את כל התבלינים והחמאה. מוזגים לכוס יין, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. מוסיפים את מקל הקינמון.

קרפ סוזט ארומטי עם מוסקט ורום חם, לצד גלידת ג'ינג'ר | צילום: בן יוסטר
קרפ סוזט ארומטי עם מוסקט ורום חם, לצד גלידת ג'ינג'ר | צילום: בן יוסטר

 

כלים רשת נעמן, אוסף פרטי | סריגים טומי הילפיגר