בורקס פירות ים

בורקס פירות ים | צילום: אנטולי מיכאלו
בורקס פירות ים | צילום: אנטולי מיכאלו

שרימפס וקלאמרי פיקנטיים נחים על בצק עלים פריך עם גבינת מוצרלה נימוחה. פירות הים מקבלים את המתכון הראוי להם בשילוב טעמים שאסור להחמיץ

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל-8 מנות  |  קל  |  לא כשר

2 כפות שמן זית
4 יחידות שרימפס
100 גר' קלמרי נקי כולל הראשים
2 עלי מרווה
4 עלי אורגנו
1 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
250 גר' רוטב עגבניות (ביתי או קנוי)
8 עלי בצק יופקה
120 גר' גבינת מוצרלה חתוכה גס
1/2 צרור פטרוזליה קצוצה

אופן ההכנה

1. מטגנים את פירות הים במחבת לוהטת עם שמן הזית במשך 2 דקות.

2. מסירים מהאש ומוסיפים את המרווה, האורגנו והצ'ילי.

3. מורחים על הבצק הפתוח מעט מרוטב העגבניות, מפזרים את פירות הים והמוצרלה ומגלגלים לצורה הרצויה.

4. אופים את הבורקס במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.

בורקס פירות ים בליווי ג'גיק | צילום: אנטולי מיכאלו
בורקס פירות ים בליווי ג'גיק | צילום: אנטולי מיכאלו

 

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג אינה גוטמן

עוד מתכונים של בורקסים במליות מעניינות ומגוונות:
מתכון בסיס: המדריך המקיף לארוחת בורקס מושלמת
בורקס בשר טלה טחון

בורקס תרד, קשקבל וטולום
בורקס חלווה ופיצוחים עם ריבת חבושים
בורקס חלקי פנים