בומבה של נשמה

סמדי בומבה, אחת המתמודדות הבולטות בעונה הראשונה של התכנית מאסטר שף, מספרת על מעשיה בימים אלו ועל התגובות שהיא מקבלת ברחוב. שיחה אישית

88 שיתופים | 132 צפיות

סמדר וקנין, הידועה בכינוי סמדי בומבה, הייתה מהפיינליסטים הבולטים בעונה הראשונה של התכנית מאסטר שף. וקנין, בת 48 מבאר שבע ואם בית בדיור מוגן של חברת עמידר, הוכיחה לשופטים ולקהל בבית שאוכל טוב עושים באהבה.

בהכשרתך את אם בית בדיור מוגן. מה את עושה היום?
"אני עדיין אם בית בדיור המוגן ובמקביל משלבת גם את הבישול. התחלתי לארגן סדנאות בישול על המטבח המרוקאי הביתי הנקראות 'בומבה של סדנה'. בסדנאות אני מסבירה על תבלינים ומלמדת כיצד להכין ארוחה אותנטית שלמה.

בשלנית ועוד הרבה יותר

"יוזמה נוספת שלי היא 'אורח מארח'. בעל הבית מזמין את האורחים לביתו ואני מבשלת עבורם ארוחה מרוקאית אותנטית. יש לי גם תכנית רדיו הנקראת 'המהדורה המבושלת' ברדיו דרום, ובה המאזינים מתחרים על התואר בשלן הדרום. נוסף על כך התחילה במאקו תכנית אינטרנטית חדשה בכיכובי הנקראת 'סמדיש'. בתכנית אני מגיעה לבתים בלימוזינה ענקית, פותרת בעיות הקשורות באוכל ומבשלת עם המשפחה ארוחה, מעין סופר נני במטבח".

מה תרמה לך ההגעה לשלב הסופי בתכנית מאסטר שף?
"קודם כל, אני מתחילה לעסוק במה שאני אוהבת. עוד דבר משמח שקרה בעקבות השתתפותי בתכנית הוא שאנשים היום צמאים לאוכל ביתי. באתי ואמרתי הכל בקול רם ולדעתי דבריי עשו את שלהם. דרך מאסטר שף גם נחשפתי לעולמות אחרים של סוגי מאכלים שונים. קודם, למשל, לא ידעתי מה זה קרפצ'יו, ואילו היום אני לא מכינה את זה בבית אבל אוכלת קרפצ'יו במסעדות".

איזו חוויה לקחת איתך מההשתתפות בתכנית?
"כשצפיתי בשידורי התכנית הבנתי שאני שווה. מאסטר שף שימשה מראה לעצמי, איפה עלי לתקן דברים ואיפה הייתי טובה. היום אני מגיבה אחרת לדברים ויש לי ביטחון עצמי".

הפרחים כקמע

אילו תגובות את מקבלת ברחוב?
"בעיקר חום ואהבה. היום, כשמזהים אותי, אני מרגישה שאני צריכה לצאת מתוקתקת ועם פרח המתאים לבגדים. כשאני יוצאת בלי פרח שואלים אותי: 'בומבה, איפה הפרח?'".

מאיפה הגיע הכינוי סמדי בומבה?
"לפני כ-15 שנה הייתי שמנה מאוד ושקלתי 105 קילוגרמים, ומשם הגיע הכינוי סמדי בומבה. יצא ממנו רק טוב ונוהגים לומר לי: 'האוכל שלך בומבה'". סמדי מספרת שהחליטה להביא עמה למאסטר שף משהו שיתפוס, דוגמת השם והפרחים. הקשישים שהיא עובדת עמם תפרו לה את הפרחים ובכל פעם שעברה שלב היא ביקשה שיתפרו עוד פרח. "כשהתכנית הסתיימה אמרתי להם שהפרחים הביאו לי את הברכה", היא אומרת.

איך נוצר שיתוף הפעולה בינך לבין המעצבת דפנה לוינסון?

"אני אוהבת מאוד את הבגדים של דפנה לוינסון ומרגישה איתם נשית. בחברה של דפנה ידעו שאני קונה את הבגדים שלה והציעו לי להדריך בסדנאות בישול המוצעות ללקוחות שלה כצ'ופר.

"ערכנו עכשיו בסטודיו הלייף סטייל של דפנה לוינסון סדנת פתיחה שבה הכנתי פוקצ'ה באורך שמונה מטרים, ואני מקווה שמפה רק מתחילה הדרך. אני מאמינה שזה יתפוס מכיוון שאוכל ולבוש הולכים יחד – קונים בגדים ואז הולכים לאכול. דפנה היא אישיות מדהימה וכיף לעבוד איתה, והייתי רוצה להמשיך להיות חלק מזה".

מה התכניות שלך לעתיד?
"החלום שלי הוא שיהיה לי צי של משאיות בכל הארץ וכך האוכל שלי יגיע לכולם. אני רוצה להמשיך עם הסדנאות שלי והייתי שמחה לקבל תכנית טלוויזיה, יש לי מה לתת".