ארטיק אורז עם חלב קוקוס ומנגו

אם ביקרתם בתאילנד בוודאי נתקלתם בקינוח בשם "קאו נייאו ממואנג" - אורז דביק מתוק, מבושל עם חלב קוקוס ומנגו. כך תכינו קינוח זה בגרסת הארטיק

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים:

  • 1/2 כוס אורז עגול
  • 1 כוס (200 מ"ל) חלב קוקוס
  • 1 כוס (200 מ"ל) חלב
  • 1/4 כוס קוקוס טחון
  • 1 כפית מחית וניל (או תמצית וניל)
  • 3/4 כוס חלב מרוכז
  • 3/4 כוס מים
  • 1 כוס קוביות מנגו קטנות

אופן ההכנה:

1. מרתיחים בסיר את האורז, חלב הקוקוס, החלב, הקוקוס הטחון ומחית (או תמצית) הווניל. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15 דקות עד שהאורז רך והנוזלים נספגים בו. מערבבים לעתים קרובות ומקפידים שהאורז לא יידבק לתחתית הסיר. מסירים מהאש ומצננים מעט.

2. מערבבים את החלב המרוכז עם המים. מוסיפים לתערובת האורז שהצטננה. מוסיפים את קוביות המנגו ומערבבים. 3 יוצקים את התערובת לתבניות ומקפיאים.

הערה: אפשר להקפיא ארטיקים בכוסיות אספרסו מנייר. כשרוצים לאכול פשוט קורעים את שפת הכוס ומקלפים אותה בקלות.

מצרכים:

  • 1/2 כוס אורז עגול
  • 1 כוס (200 מ"ל) חלב קוקוס
  • 1 כוס (200 מ"ל) חלב
  • 1/4 כוס קוקוס טחון
  • 1 כפית מחית וניל (או תמצית וניל)
  • 3/4 כוס חלב מרוכז
  • 3/4 כוס מים
  • 1 כוס קוביות מנגו קטנות

אופן ההכנה:

1. מרתיחים בסיר את האורז, חלב הקוקוס, החלב, הקוקוס הטחון ומחית (או תמצית) הווניל. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15 דקות עד שהאורז רך והנוזלים נספגים בו. מערבבים לעתים קרובות ומקפידים שהאורז לא יידבק לתחתית הסיר. מסירים מהאש ומצננים מעט.

2. מערבבים את החלב המרוכז עם המים. מוסיפים לתערובת האורז שהצטננה. מוסיפים את קוביות המנגו ומערבבים. 3 יוצקים את התערובת לתבניות ומקפיאים.

הערה: אפשר להקפיא ארטיקים בכוסיות אספרסו מנייר. כשרוצים לאכול פשוט קורעים את שפת הכוס ומקלפים אותה בקלות.