ארוחת חג עם מעוף

לקראת סעודת ראש השנה קבלו מנה ששמה את העוף במרכז העניינים: סלט עוף צרוב עם הרבה ירוקים ברוטב מתקתק. מומלץ להשתמש בעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה

88 שיתופים | 132 צפיות

תוכן שיווקי | עוף טוב 

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג אינה גוטמן | מתכונים רות אוליבר

סלט עם פילה עוף וירוקים ברוטב מתקתק

החומרים ל–4–6 מנות

1 חבילה פילה עוף חתוך לקוביות של עוף טוב
¼ כוס שמן זית

פילה עוף של עוף טוב. צילום: יח"צ
פילה עוף של עוף טוב. צילום: יח"צ

לסלט

1 חבילה חסה סלנובה
1 חבילה רוקט חתוך גס
2 אבוקדו קוביות גסות
1 בצל אדום פרוסות
20 עגבניות שרי חצויות
1 קופסה נבטים סינים
1 כוס עלים של פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום
50 גר׳ צנוברים קלויים

לווינגרט

1/4 כוס שמן
1 כפית שטוחה חרדל דיז'ון
1/3 כוס מיץ לימון
1 כף סוכר
מלח ופלפל

להרכבה

30 גר׳ שקדים פרוסים וקלויים

אופן ההכנה

מחממים שמן במחבת, מטגנים את קוביות העוף עד שצבען מתחלף ללבן מכל הצדדים. מעבירים לקופסה סגורה עם מכסה ומניחים בצד שיתקררו (הן ממשיכות להתבשל מהחום).

שמים את כל מרכיבי הסלט בקערה גדולה.

מכינים את הוויניגרט מכניסים את כל מרכיבי הוויניגרט לצנצנת עם מכסה תואם, סוגרים ומנערים לקבלת אמולסיה.
טועמים ומתקנים.

מרכיבים את הסלט יוצקים מעט מהרוטב על הירקות, מערבבים, מפזרים מעל את קוביות העוף, השקדים ושארית
הרוטב (בעזרת כף). מגישים מיד.