אפקט הוואו

הפריטים שמהם עשוי התפריט לחג מוצלח: מה חייב להיות על השולחן, איך מתכננים, מה קונים, כמה, למה ומתי

88 שיתופים | 132 צפיות

1. דעו מיהם האורחים שלכם יש לדעת מראש אם יש אורחים צמחונים, טבעונים, ילדים או שומרי כשרות ולבנות תפריט שיתאים לכולם.

2. לא מתעסקים עם מסורת יש כמה מנות קלאסיות שפשוט חייבות להיות על השולחן, כמו גפילטע פיש, מרק עוף ותבשיל כרשה מסורתי. ודאו כי מי שמכין באופן קבוע את המנה מכין אותה גם השנה.

at-anat32159-P

3. מנות דגל בחרו במנות שצברתם ״זמן מטבח״ בהכנתן, ורצוי שהן יהיו כאלה עם יחס השקעה-תוצאה הפוך (מעט השקעה, מקסימום טעם). בחרו מנות שטעמן משתבח יום אחרי הכנתן (כך שהכנה יום לפני ערב החג רק תסייע), או מנות במשרה הזקוקות ללילה במקרר כדי לספוג טעמים, והמשך ההכנה אינו דורש התעסקות מרובה.

4. פוקוס למרות הנטייה להכין כמה שיותר, התמקדו והכינו את מספר המנות שאתם יודעים מהניסיון שהוא המספיק. כך לא יישארו כמויות לא הגיוניות של אוכל בתום הארוחה וגם לא תגיעו מותשים לערב החג.

11 טיפים לשולחן החג

5. גיוון השתדלו להימנע משימוש חוזר ונשנה בחומר גלם אחד בכמה מנות שאתם מכינים. שלבו במנות גם את סמלי החג, אבל אל תגזימו. לא כל סלט, מנה עיקרית או קינוח חייבים שפע של גרגירי רימון מעל.

6.חידושים והמצאות אף שלא מתעסקים עם מסורת ולמרות הבחירה במנות הדגל, רצוי גם לחדש. הפתיעו את האורחים וגם את עצמכם. בחרו חומר גלם שטרם השתמשתם בו והכינו משהו חדש, רק ערכו טסט כמה שבועות לפני ערב החג ובדקו אם המנה מוצלחת.

11 טיפים לשולחן החג

7.אותה גברת בשינוי אדרת בחרו מנות שבאמצעות שינויים קלים יוכלו להתאים לכולם, כמו מנת דלעת ערמונים במלית פטריות ועדשים שחורות (ראו מתכון בעמ' ממול) המתאימה גם לצמחונים ולטבעונים. החליפו את המלית בתערובת בשר, בורגול ופירות יבשים וקיבלתם מנה המתאימה לאוכלי הבשר.

8.הרשימה ברגע שהתפריט מגובש ערכו רשימה מסודרת של כל המנות והקינוחים, ואל תשכחו את היין. רק אחר כך כתבו רשימת קניות מסודרת של כל חומרי הגלם הנדרשים. אל תחכו לרגע האחרון עם הקניות, גם כדי להימנע מבילוי ארוך בקופה וגם כדי שלא תמצאו את עצמכם עם הקישואים הכי לא מובחרים שנותרו (מבוסס על סיפור אמיתי).

11 טיפים לשולחן החג

9. חלוקת משימות אל תהססו לגייס את האורחים להכין משהו לארוחת החג. כך גם הם יוכלו להרשים ולגרוף מחמאות, וגם אתם תוכלו ליהנות ממנה שמישהו הכין עבורכם.

10. סוף זה תמיד התחלה התחילו בהכנת הקינוח. הקינוח דורש בדרך כלל סבלנות, קפדנות ודיוק, וכדאי להתרכז בו בטרם השיש מתמלא בשלל חומרי גלם.

11. הכנה מראש בדקו מה ברשימת המנות שערכתם אפשר להכין מראש, להקפיא ולהפשיר לקראת החג. השתמשו במקפיא גם כמקצר תהליכים. חייבים ציר ירקות או רוטב עגבניות למנה מסוימת? הכינו אותם כשבועיים מראש והקפיאו. לקראת ההכנה הפשירו והשתמשו.