אספרגוס בחמאת כמהין וכרוב צרוב בתה, שני מתכוני גבינות מהעולם

אספרגוס בחמאת כמהין וכרוב צרוב בתה. צילום: בן יוסטר
אספרגוס בחמאת כמהין וכרוב צרוב בתה. צילום: בן יוסטר

כרוב צלוי הוא אחד המאכלים הטעימים שיש. המנצ'גו הדומיננטית מתבלת אותו במליחות מעודנת ובטעם נפלא. לידו, המנה היוקרתית של אספרגוס אצילי עם גבינת איבריקו אלגנטית ישדרגו לכם את שולחן החג

88 שיתופים | 132 צפיות

תוכן שיווקי | ויליפוד

אספרגוס בחמאת כמהין, קרוטונים של בריוש וגבינת איבריקו

החומרים ל- 4-6 מנות:

צרור אספרגוס
50 גר' חמאה
3 כפות מים
1 כף פרוסות כמהין שחורות משומרות
מלח

להגשה:

2 פרוסות חלת בריוש קלויות ומפוררות
100 גר' גבינת איבריקו

אופן ההכנה:

חותכים את הרבע התחתון של האספרגוס ומבשלים במי מלח רותחים במשך 2 דקות. מעבירים מיד למי קרח לעצירת הבישול.

במחבת חמה, על אש בינונית, טורפים 3 כפות מים וחמאה עד להמסתה. נזהרים שלא לבשל יתר על המידה את החמאה כדי שלא תתפרק. מוסיפים למחבת את הכמהין והאספרגוס ומתבלים במלח.

מניחים את האספרגוס על צלחת הגשה ומפזרים מעל את פירורי הבריוש והאיבריקו

חשוב לחלוט מעט את האספרגוס ולהעבירו מדלי מי קרח לעצירת הבישול

גבינת איבריקו

גבינה חצי קשה בעלת מרקם קשה, שמנוני וחלק שמקורה בספרד – שם מיוצרת בתהליך מיוחד המשלב שלושה סוגי חלב: בקר, כבשים ועזים. גבינה ארומתית אך עם זאת עדינה יחסית בטעמה, ובדומה לגבינת המנצ'גו, סימן ההיכר שלה במעדניות הוא גלגל בעל מעטפת שעווה כהה.

גבינת איבריקו. צילום: יח"צ
גבינת איבריקו. צילום: יח"צ

 

כרוב צלוי בתה, גבינת שמנת עשבי תיבול ומנצ׳גו

החומרים ל- 4-6 מנות:

1 כרוב ירוק חתוך לרבעים
5  ענפי טימין
2  כוסות מים
1 תיון תה רגיל
1 כף סוכר
1 כפית מלח
פלפל שחור
2 כפות חמאה

להגשה:

1 מכל גבינת שמנת עשבי תיבול
200 גר' מנצ׳גו קסטליאנו

אופן ההכנה:

בסיר קטן בתבנית אפייה עמוקה שמים את כל המרכיבים, מכסים בנייר כסף ואופים ב- 180 מעלות כשעה וחצי. מוציאים את נייר הכסף וממשיכים לצלות בתנור עד להשחמה.

מגישים עם מנצ׳גו קסטליאנו מעל וגבינת שמנת עשבי תיבול.

גבינת מנצ'גו קסטליאנו

גבינה העשויה מחלב כבשים ומזוהה ביותר עם ספרד. הגבינה, שמכונה גם הגבינה של דון קישוט (דון קישוט דה לה מנצ'ה), הינה גבינה קשה ופיקנטית בטעמה המובחלת לפחות חודשיים. צורתה כיכר עגולה בעלת גוון צהבהב ומרקם מעט חולי, והיא נחשבת לאחת הגבינות העתיקות ביותר (כ-200 שנה לפני הספירה).

כל גבינה והעולם שלה: חוברת המתכונים של ויליפוד