ביס של עונג: איך להכין פאדג’ שוקולד בבית?

פאדג' שוקולד של מיכל מוזס | צילום: בועז לביא, סטיילינג: טליה אסיף
פאדג' שוקולד של מיכל מוזס | צילום: בועז לביא, סטיילינג: טליה אסיף

פאדג' שוקולד אגוזים עם טעם אלוהי ומרקם מושלם שלא מלכלך את הידיים? יס פליז. הנה המתכון של בית הספר לבישול הכי מפורסם בארצות הברית

88 שיתופים | 132 צפיות

1 תבנית | 25 דקות | קל | צמחוני | כשר

הקסם הוא במרקם: מצד אחד קרמי, מצד שני מוצק דיו ואפשר להחזיק ביד בלי להתלכלך. מתכון של ה-Culinary Institute of America, בית הספר המפורסם ביותר לבישול בארצות הברית.

החומרים

900 גרם סוכר
240 מ"ל חלב
125 מ"ל שמנת מתוקה
170 גרם גלוקוזה
255 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית עד שהתערובת מגיעה לטמפ’ של 113 מעלות. מעבירים לקערה רחבה ומניחים להצטנן 20 דקות.

2. מרססים תבנית בספריי שמן.

3. מערבבים את התערובת בכף עץ כ-5 דקות עד שהיא מתעבה ומרגישים התנגדות בבחישה. מעבירים לתבנית ומניחים לפאדג’ להתייצב שעות אחדות או לילה בטמפ’ החדר.

4. מקפיאים למשך 15 דקות (כדי להקל על החיתוך) וחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ. שומרים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר (בימים חמים שומרים במקרר).

גיוון:
אחרי שבוחשים את הפאדג‘ מוסיפים כוס פירות מיובשים קצוצים או כוס אגוזים קצוצים גס, או חצי-חצי.

למתכונים נוספים של עוגות שוקולד היכנסי לאתר "השולחן"