איך אומרים סושי בצרפתית?

אוכל צרפתי, שקיעה, יין משובח ואפילו סושי - מי צריך יותר מזה? מסעדת פאסיפיק הצרפתית השיקה תפריט חדש עם טאץ' אסייתי - ואנחנו היינו שם כדי לטעום

88 שיתופים | 132 צפיות

אל מסעדת פאסיפיק, מסעדת ביסטרו צרפתית, הגענו כדי לטעום את תפריט הקיץ של המסעדה, הכולל מנות עם טאצ' אסיאתי (מישהו אמר פיוז'ן?), המצטרפות למנות הדגל של המסעדה. מה זה אומר מנות צרפתיות עם טאץ' אסייתי? מיד תגלו.

אל המסעדה הגענו לקראת השקיעה והתיישבנו מול החלון. הגוונים האדומים-כתומים של השמש השוקעת לתוך הים התמזגו באופן מושלם עם האווירה הנעימה ששררה במסעדה, הודות לעיצוב החם, האירופאי משהו. תוסיפו לזה את העבודה שהמסעדה ממוקמת במלון נחשב – והרי לפניכם נתוני פתיחה מנצחים.

ואז הגיעו המנות

פתחנו בקומבינציית סושי מצוינת, שכללה סוגים שונים של סושי, ובהם מאקי, פוטומאקי, סושי צמחוני וסאשימי. המנות היו גדולות במידה מספקת, כזו שמאפשרת לסועדים לטעום סושי אמיתי ולא מיניאטורי, ועם זאת לא להתמלא יותר מדי. עוד טעמנו כנפי עוף בציפוי טמפורה ברוטב אסייתי מתקתק, כיסוני בצק במילוי עוף וירקות מאודים בכלי דים סאם וסלט סאשימי (טונה אדומה בליווי סלט עלים). אין ספק כי במנות אלו הורגש הטאץ' האסייתי, שהתקבל אצלנו בברכה.

בהמשך הגיעו לשולחן שקדי על חלב צרובים על הגריל ברוטב סאטה (שמקורו במטבח האינדונזי). המנה עצמה היתה טעימה, אך מעט מלוחה לטעמי.

משם המשכנו למרק. אני הזמנתי מרק טום יאם קאי – מרק עוף תאילנדי הכולל עוף, ירקות, חלב קוקוס וצ'ילי, שהיה מרק מפתיע עם נגיעות פיקנטיות קלות. בן זוגי הזמין מרק בקר מצוין וקליל, שהיווה מנת מעבר מושלמת בין המנה הראשונה לעיקרית.

הצד הצרפתי של המסעדה בולט במיוחד בתחום המנות העיקריות, שבו מככב בשר הבקר. בין המנות תוכלו למצוא נתח סינטה על מצע של פירה ירוק (פירה עם עשבי תיבול) ברוטב יין אדום ובצלי שאלוט – מנה יפה ומכובדת, שיפודי נתח קצבים בליווי פונדנט תפו"א ברוטב ציר יין, צלע עגל חלב על פירה ירוק ועוד. אני בחרתי דווקא לטעום את נתח הסלמון בגריל, המוגש על מצע של רטטוי. בעיניי, זו בחירה מנצחת אחרי המנות הראשונות והמרקים העשירים (והמשביעים). המנה היתה קלילה, הסלמון היה עשוי בצורה מושלמת, קריספי מבחוץ ועשוי היטב מבפנים, והשילוב עם הרטטוי הוא מרענן (לא עוד אורז, פירה או סלט) ומוצלח.



שקדי עגל של פאסיפיק. הצד הצרפתי של המסעדה בולט במיוחד בתחום המנות העיקריות, שבו מככב בשר הבקר

שקדי עגל של פאסיפיק. הצד הצרפתי של המסעדה בולט במיוחד בתחום המנות העיקריות, שבו מככב בשר הבקר

לא לוותר על הקינוח

לאחר המנות הגדולות והמשביעות, לא האמנו שיהיה לנו מקום לקינוח וכמעט ויתרנו עליו. ומזל שכמעט. מסעדת פאסיפיק היא מסעדה כשרה, ולפיכך הקינוח היה פרווה, אולם אני חייבת להודות, שמסעדת פאסיפיק היא אחת מהמסעדות המוכיחות שקינוח פרווה לא נופל במאומה ממקבילו החלבי.

אל השולחן הוגשו סופלה שוקולד עם גלידת קוקוס, טוויל פירות יער עם קצפת קוקוס ושכבות של קרם ברולה בננה, קוקוס ונוגאט, שגרמו לנו לשכוח שאנחנו מלאים מהמנות הראשונות, ועוד יותר גרמו לנו לא להאמין שמדובר במנות פרווה. אל תבקשו ממני להצביע על הקינוח הטעים ביותר – זה פשוט בלתי אפשרי. הסופלה היה שוקולדי וחמים בדיוק במידה הנכונה והשתלב נפלא עם גלידת הקוקוס. טוויל פירות היער עם הקצפת השאיר לנו טעם של עוד והקרם ברולה היווה סיום מנצח לארוחה מצוינת.

ומה לגבי החשבון? מחירי המנות לא זולים, אך סבירים בהחלט לארוחה איכותית במסעדה מושקעת (ראשונות: 37-80 שקלים, עיקריות: 85-168 שקלים, צמחוניות וקינוחים: 35 שקלים).

המחירים הסבירים, המנות המפתיעות, העיצוב המושקע והחלונות הענקיים שמהם נשקף הנוף לים הופכים את מסעדת פאסיפיק למסעדה מושלמת לאירועים מיוחדים (במקום קיים גם חדר VIP), או למקרים שבהם מתחשק לכם לפנק את עצמכם. ואם אתם ספונטניים ומתחשק לכם ללכת עם הפינוק עד הסוף – תמיד תוכלו להישאר ללילה במלון. אל חשש, לא תצטרכו ללכת הרבה.

כשר: כן
כתובת: רחוב הירקון 145, תל אביב
* מומלץ להזמין מקום מראש בטלפון: 03.5201169