איטלקי בפסח? כן, בהחלט

ניוקי פריזאי ברוטב חצילים שרופים ועגבניות שרי. צילום: בן יוסטר
ניוקי פריזאי ברוטב חצילים שרופים ועגבניות שרי. צילום: בן יוסטר

כשחמאה דנית רכה ומעודנת פוגשת חומרי גלם איכותיים, הפסח הופך לחגיגה קולינרית עשירה. 
שני מתכונים חלביים לחג טעים וקטיפתי במיוחד

88 שיתופים | 132 צפיות

תוכן שיווקי | וילי פוד

צילום בן יוסטר | סטיילינג תמר סגל | מתכונים אבי ביטון

ניוקי פריזאי ברוטב חצילים שרופים ועגבניות שרי

ניוקי פריזאי ברוטב חצילים שרופים ועגבניות שרי
ניוקי פריזאי ברוטב חצילים שרופים ועגבניות שרי

האיטלקים מכינים ניוקי מתפוחי אדמה, אבל הצרפתים מכינים אותו מתערובת של חמאה וקמח עם גבינות בשיטה של בצק רבוך שדומה להכנת פחזניות. לכבוד פסח ניסינו להכין עם קמח מצה, והתוצאה הייתה מעולה.

החומרים ל–4–6 מנות

לניוקי

60 גר’ ממרח חמאת לורפק  לייט ללא מלח מומסת
כפית חרדל
3/4 כוס מים
מלח לפי הטעם
2 כוסות קמח מצה
1 ביצה
50 גר’ פרמזן Say Cheese

לרוטב

1 כף ממרח חמאת לורפק 
לייט ללא מלח
2 שיני שום
10 עגבניות שרי חצויות
2 ענפי תימין
½ פלפל ירוק חריף חתוך דק
½ חציל קלוי וקלוף

להגשה

חופן עלי בזיליקום רעננים
גבינת פרמזן Say Cheese מגורדת

אופן ההכנה

הניוקי בסיר קטן מביאים לרתיחה ממרח חמאה, מים, חרדל ומלח. מוסיפים לסיר קמח מצה ומערבבים 

עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ומערבבים, מוסיפים פרמזן ומטמיעים בתערובת. מעבירים לשק זילוף ומזלפים לסיר עם מים רותחים; חותכים את התערובת בעזרת מספריים לחתיכות באורך 1.5 ס”מ. מבשלים במים הרתוחים 3 דקות, מסננים ומעבירים לצלחת.

הרוטב במחבת, על אש גבוהה, מבשלים את כל החומרים במשך 2 דקות. מוסיפים את הניוקי, מפזרים מעל פרמזן ומגישים עם עלי בזיליקום.

קנלוני במלית תפוחי אדמה והפתעות

קנלוני במלית תפוחי אדמה והפתעות
קנלוני במלית תפוחי אדמה והפתעות

אם מתחשק לכם מנת חג קלילה וטעימה שמצריכה מעט מוצרים ועבודה, 
לכו על המתכון הזה.

החומרים ל–4–6 מנות

2 מצות

למלית

2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים ומעוכים לפירה
1 בצל קצוץ מטוגן
2 חלמונים
50 גר’ פרמזן Say Cheese מגורדת
צרור עירית קצוצה
1 כף ממרח חמאת לורפק 
במליחות קלה
3 כפות ממרח חמאת לורפק במליחות קלה לטיגון
מלח ופלפל לפי הטעם

לציפוי

1 ביצה טרופה בקערה
קמח מצה
לסלט העגבניות
20 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
מיץ מ–½ לימון
שמן זית וילי פוד
½ פלפל צ’ילי אדום קצוץ (או יותר, לפי הטעם)
מלח ופלפל

אופן ההכנה

מרטיבים 2 מצות במים ועוטפים אותן במגבת נקייה במשך כ–30 דקות עד שהמצות מתרככות ונעשות גמישות.

מערבבים בקערה את כל חומרי המלית. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

חוצים את המצות לשניים, מניחים כף גדושה מהמלית בקצה כל מצה ומגלגלים לצורת קנלוני (גליל). טובלים בביצה הטרופה ולאחר מכן מגלגלים בקמח מצה.

מחממים חמאה במחבת ומטגנים את הקנלוני כשהתפר כלפי מטה במשך 3 דקות. הופכים ומטגנים כ–3 דקות נוספות.

סלט העגבניות מערבבים בקערה את כל חומרי הסלט ומגישים אותו 
לצד הקנלוני.