סלט קר של אטריות אורז ופרוסות סינטה צרובה

סלט קר של אטריות אורז ופרוסות סינטה צרובה | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דיאנה לינדר
סלט קר של אטריות אורז ופרוסות סינטה צרובה | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דיאנה לינדר

אטריות אורז פרשיות ופרוסות סינטה פיקנטיות מתחברות לסלט ויאטנמי קר, מרענן ופשוט להכנה. מתכון אחד מתוך ארוחה קיצית וקלילה של ק-פה האנוי

88 שיתופים | 132 צפיות

 

בנקודה שבה המזרח הרחוק פוגש את צרפת, פותחת השפית הצעירה נופר זוהר את ק־פה האנוי, מסעדה וייטנאמית. את הטעמים הסוערים של וייטנאם והשיק הצרפתי היא מגישה לנו בחמישה מתכונים של ארוחה קיצית וקלילה

כך תרכיבו את שאר הארוחה:
סלט פרחי בננה
גיוזה פרגית הר גאו

קציצות אורז בקארי עם סלט עלים פריכים בסירות אייסברג
פנקוטה למון גראס

 

החומרים ל-2 מנות  |   קל  |   בשרי

לסינטה

120 גר׳ פרוסות סינטה
1 כף למון גראס פרוס דק
1 כף ג׳ינג׳ר קצוץ
מעט מלח
מעט שמן

לרוטב

1/2 כוס אורז
1 כפית בצל שאלוט קצוץ
2 כפות בצל ירוק קצוץ
2 כפות כוסברה קצוצה גס
1 כפית פלפל שאטה גרוס
כף מיץ לימון סחוט טרי
4 כפות רוטב דגים (בחנויות המתמחות במוצרי המזרח הרחוק)
2 כפות תמרהינדי

לסלט האטריות

1 כוס אטריות אורז דקיקות, מבושלות על פי הוראות היצרן וגזורות לאורך חמישה ס״מ
1 חופן כוסברה קצוצה
1 חופן נענע קצוצה
1 חופן בצל ירוק קצוץ
5 עלי בזיליקום תאילנדי, קצוצים
1 בצלצל שאלוט אחד, פרוס לטבעות
1 שן שום, פרוסה

להגשה

עלי כותרת של ורדים טריים

אופן ההכנה

הסינטה

1. מתבלים את פרוסות הבשר בלמון גראס, ג׳ינג'ר קצוץ ומעט מלח

2. צורבים במחבת עם מעט שמן קנולה עד לקבלת צבע שחום ומקורמל.

הרוטב

1. קולים את האורז במחבת לוהטת בלי שמן עד לקבלת צבע זהוב.

2. מצננים וטוחנים במטחנת תבלינים או במכתש ועלי עד לקבלת אבקה גסה.

3. מערבבים כף מאבקת האורז (את השאר אפשר לשמור במקרר) ואת שאר חומרי הרוטב.

ההרכבה

1. יוצקים את הרוטב על האטריות.

2. מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט ומערבבים היטב עד שהאטריות סופגות את טעם הרוטב.

3. מוסיפים את פרוסות הסינטה הצרובות ומערבבים.

4. מעטרים בעלי כותרת של ורדים ומגישים.

סלט קר של אטריות אורז ופרוסות סינטה צרובה | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דיאנה לינדר
סלט קר של אטריות אורז ופרוסות סינטה צרובה | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דיאנה לינדר