מנה טבעונית מושלמת: אורז עם טופו וברוקולי בחמאת בוטנים

אורז מלא עם טופו וברוקולי ברוטב חמאת בוטנים | צילום: שרית גופן, סטיילינג: אינה גוטמן
אורז מלא עם טופו וברוקולי ברוטב חמאת בוטנים | צילום: שרית גופן, סטיילינג: אינה גוטמן

אורז מלא וברוקולי בשביל הבריאות, טופו בשביל החלבון ומעל כל זה רוטב חמאת בוטנים שהוא טעים בקטע אחר. בקיצור, מתכון מושלם לטבעוניות ולצמחוניות

88 שיתופים | 132 צפיות

4-2 מנות | שעה | קל | כשר | טבעוני

מקפיצות במהירות ועל להבה גבוהה כדי שכל הירקות יקבלו חריכה, אבל עדיין ישמרו על הערכים התזונתיים. אני אוהבת להכין רטבים שיושבים בצנצנות במקרר ורק מחכים שיעשו איתם משהו טעים. הרוטב הזה יעבוד מעולה גם עם אטריות סובה יפניות (אני ממליצה על האטריות של בועז צאירי, שאפשר למצוא בשוק האוכל בדיזנגוף סנטר) והוא יישמר במקרר עד 4 ימים.

החומרים

1 כוס אורז מלא
200 גרם טופו חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
350 גרם (5 כוסות) פרחי ברוקולי קטנים
לרוטב חמאת בוטנים
1 כוס חמאת בוטנים
2 כפות רוטב סויה
4 כפות מיץ לימון
2-1 כפות רוטב סרירצ'ה (או רוטב פלפלים חריף אחר)
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר פרוס
4 שיני שום
10-6 כפות מים

אופן ההכנה

מבשלים את האורז
1. מביאים לרתיחה 2 כוסות מים וכוס אורז בסיר, מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה כ-40 דקות.

מכינים את הרוטב
2. טוחנים את כל החומרים בבלנדר למשחה חלקה. אפשר להוסיף מים לקבלת הסמיכות הרצויה.

מכינים את הטופו והברוקולי
3. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

4. מניחים טופו בתבנית ומערבבים עם שליש מכמות הרוטב.טופואורז

5. אופים כ-20 דקות עד שהרוטב מתקשה על הטופו ומשחים מעט.

6. מאדים פרחי ברוקולי במים רותחים כדקה.

משלימים את הכנת המנה
7. מלהיטים ווק ומקפיצים את הטופו האפוי עם האורז והברוקולי 3 דקות עד שהרוטב נתפס במרכיבים. מערבבים עם 3-2 כפות נוספות מהרוטב ומגישים חם.

רוצה מתכוני טופו נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"