אורז בסיסי לסושי

המרכיב החשוב ביותר בסושי: האורז

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, פרווה, קל, מהיר

אורז לסושי אפשר למצוא בחנויות המתמחות וברוב רשתות השיווק.

החומרים ל-15 גלילים:

  • 500 גר' אורז לסושי
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפיות מלח
  • 1/4 כוס חומץ אורז
  • ½2 כפות סוכר
  • 1 כף סאקה

אופן הכנה:

  1. שוטפים היטב את האורז במים קרים במשך כמה דקות.
  2. מניחים את האורז בסיר, מוסיפים מים ומלח ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה.
  3. מבשלים יחד בסיר, חומץ אורז, סוכר וסאקה, עד שהסוכר נמס. כשהאורז מוכן שופכים עליו את התחמיץ ומערבבים בזהירות כדי לא למעוך את האורז.