אגמון מרקט: מה אסור לפספס במיזם האוכל החדש בצפון?

אגמון מרקט | צילום: יח"צ
אגמון מרקט | צילום: יח"צ

קינוחים נוסטלגיים, מחלבה מצטיינת ומסעדה איטלקית שרק בשבילה שווה לנסוע. הכינו את הקיבה וסעו לשוק אגמון מרקט בצפון

88 שיתופים | 132 צפיות

לקחנו יום חופש מהעבודה ומהחיים עצמם ונסענו צפונה עד אגמון מרקט, מיזם הקולינריה של השף אביב משה. שוק האוכל הצמוד לאגמון החולה ונמצא מרחק עגור וחצי ממלון גליליון הסמוך, למי שרוצה להפוך את יום הכיף לפינוק של ממש. אגמון מרקט מבוסס רובו ככולו על תוצרת מקומית מהגליל. הנה חמש המלצות שאסור לפספס כשאתן שם.

>> רק שעתיים טיסה: 5 יעדי תיירות מושלמים לחופשת סופ"ש

בסטה ירושלמית – הפיתה של אביב משה

השף שעומד מאחורי השוק כולו הקים דוכן המעניק את הכבוד למטבח המרוקאי עליו גדל ועושה גם לא מעט כבוד לתשוקה שלנו לאכול משהו בפיתה, או לא פחות טוב – בלחם פרנה חמים. בין המנות שתמצאו פיתה שף (48 ש"ח) הכוללת בשר שבושל כל הלילה עם כמהין, דוקסל פטריות, רסק עגבניות טאריות וסלט חי, וגם מנות כמו מעורב ירושלמי (42 ש"ח), פרנה עם קציצות, סלק בגריל וסלט חי(44 ש"ח). לצמחונים אם תהיתן לא מחכה פה דבר, הם מוזמנים לדלג לדוגן הגרוזיני ולהתנחם במאפה עם גבינת קשיו.

בת הרים – מחלבה גלילית

בת הרים היא מחלבה גלילית צעירה וזו החנות הראשונה שלה. העיצוב בחנות יפה להפליא ומעורר תיאבון, כולל טפט מפתיע של פרות רועות באחו. 'בת הרים' מציעה מבחר גבינות קשות וקשות למחצה כמו גאודה כמון, גבינת אדם, ברי, כדורי לבנה וגבינות עובש. הגבינות מיוצרות ללא חומרים משמרים ומייצבים בשיטות מסורתיות והן גם כשרות למהדרין. אפשר להשיג בחנות גם יוגורט שהם מייצרים בטעם טבעי ובטעם פירות, וגם מטבלים וקרקרים של נשים מהגליל.

>> חופשה משפחתית: בתי המלון שהילדים שלכן יאהבו

פיקניקים

אחד הדברים שתרגישו מיד כשתגיעו לצפון הוא הרצון למסאז'. עשו זאת, כדי שתוכלו להתקדם ישק לדבר הבא – פיקניק! גם עכברות עיר שמעדיפות את אור הניאון המשרדי לא יכלו לומר לא למפה משבוצת אדום ולבן על האדמה הלחה ושלל לחמים, גבינות, סלטים, מטבלים, יין ועוף צלוי ברוטיסרי. את כל זה יציע לכן דוכן פיקניקים בסלסלת קש רב פעמית שצריך להחזיר, או סלסלה וסכו"ם מכלים אקולוגיים מתכלים שאפשר לזרוק בתום השימוש ולהמשיך בדרך. יש סלים קרים וסלים חמים, עם או בלי יין, עם גבינות ולחמים מהחנויות השכנות בשוק, כמו המחלבה מהסעיף הקודם ומאפים ממאפיית לה פרינה.

מסעדת גליאנו

בקצה הדרומי של המרקט, לצד הכדור הפורח, ממוקמת מסעדת גליאנו האיטלקית של השף גיא בן שמחון, שהיא בקצרה המסעדה האיטלקית הכי טובה שאכלתי בה מחוץ לתל אביב. אכלתי בה פיצת א-לה רומנה (59 ש"ח) מצוינת עם ארטישוק צלוי, שום קונפי וארוגולה טרייה, פולנטה (47 ש"ח) חמימה וגסה,במובן ה'עשוי מתירס אמיתי' של המילה, כמו גם פוקצ'ה חמימה ופריכה עם מטבלים (19 ש"ח) שיוצאת מטאבון לוהט ולצידה ארבעה מטבלים כמו ארטישוק ופלפל חריף (יאם) ושאר חשודים מיידיים בז'אנר כמו פסטו ועוד, ניוקי אווריריים במיחד ברוטב פטריות וערמונים (55 ש"ח, מאוס אבל עושה את העבודה). בקיצור, כל מה שטעמנו שם היה ממש מוצלח, ולולא בעלי היה מפתח את מיגרנת יום ג' הקבועה שלו הייתי מספרת לכם גם על הקינוחים. מסעדה ששווה להגיע אליה במיוחד. כדאי להזמין מקום מראש בטלפון 04-8135444.

 

וונדרלנד פטיסרי

נקנח את רשימת ההמלצות עם קינוח אמיתי – הפטיסרי שהקימה אושרת סולימני, קונדיטורית תושבת קריית שמונה ומי שנושאת בתואר הלא רשמי עליסה בארץ הפלאות של המרקט. בין היתר בזכות עוגות אישיות בצורת ארנבים, כוס שוקולד ממולאת קר כמו הכוסות ממסיבת התה של עליסה, בקבוקון משקה המבקש "שתו אותי" והוא בעצם עוגת שוקולד ואגוזים, עוגת "המלכה הלבנה", מרשמלו פירותי בעבודת יד מהטובים שאכלנו וברוח הזמן גם סופגניות בוטיק בטעמי פירות, חלבה ושוקולד. 28-32 ש"ח לקינוח אישי, 15 ש"ח לקופסת מרשמלו בעבודת יד. הכי בזול והכי טעים.

 

 

אגמון מרקט, על על כביש 90 סמוך לאגם החולה בצמוד למלון גליליון.
עוד פרטים באתר.