״שבת שחורה״ זה ביטוי גזעני. למה שחור חייב להיות שלילי?

אסתר נגוסה | צילום: אינסטגרם asterr28@
אסתר נגוסה | צילום: אינסטגרם asterr28@

אסתר נגסה שעובדת בדוברות עיריית תל אביב-יפו ומכנה את עצמה ״שחורה גאה״, מבקשת מהתקשורת ומהציבור להפסיק להתייחס ל-7 באוקטובר בתור ״השבת השחורה״, ולשנות את התודעה הקולקטיבית בנוגע לצבע השחור

88 שיתופים | 132 צפיות

נמאס לי לתקן כל אדם שני שמכנה את השבת של ה-7 באוקטובר כ״שבת שחורה״. כל ערוצי התקשורת הצמידו לטבח הנוראי שקדם למלחמה את הכינוי הזה, ובכל פעם שאני שומעת את ניר דבורי, כתב הצבא והביטחון בחדשות 12, אומר את צמד המילים האלה, מתהפכת לי הבטן.

>> רנא רסלאן: ״אני ערביה ישראלית שמאמינה בשלום ומגנה את החמאס״

שחור זה צבע. כן, הצבע הכהה ביותר. הוא צבע יפה וקלאסי. רובנו לובשים בגדים בצבע שחור לא רק בימי אבל, אלא גם כשאנחנו שמחים וחוגגים. אבל שחור הוא גם תיאור לאדם שעורו הוא בעל גוון כהה (כמוני, שחורה גאה). ולכן, כתבים, פרשנים, עיתונאיות ועורכות, אני מבינה את הרצון והחשיבות להעצים את הטבח המזעזע שקרה באותה השבת, אבל אתם עושים זאת בצורה שמדירה אוכלוסיה שלמה, שעשרות ממנה קיפחו את חייהם בניסיון להציל אזרחים ואזרחיות.

אסתר נגסה | צילום: באדיבות המצולמת
אסתר נגסה | צילום: באדיבות המצולמת

אתם מעצבי דעת קהל, ויש משמעות למילים שיוצאות לכם מהפה. הרבה ילדים וילדות שומעים אתכם ומושפעים מכם. אף ילדה וילד שעורם בגוון שחור לא צריכים להרגיש שהם דומים לזוועות של אותה השבת. לא חסרות מילים נרדפות לתאר את אותה השבת, הנה כמה: נוראית, מזעזעת, עצובה, טרגית, רעה, מרה, איומה. לא חייבים לקשר צבע שחור למשהו שלילי, הגיע הזמן לעשות שינוי תודעתי.