ג'קי אזולאי פותחת את הלב: "זו לא צביעות בעיניי, אלא כוח"

היא חיה על שוקולד ובמבה, אומרת הכל בפנים - ולא מתנצלת, גם לא על התמונה עם הסופגנייה. ג'קי אזולאי פותחת את תיק האיפור ואת הלב, ומדברת על אימהות, זוגיות וחוסר שלמות
ג'קי אזולאי (42), כוכבת רשת ומסעדנית, שהגיעה למקום השלישי ב"הישרדות" וב"מאסטר שף", פתחה בימים אלה מסעדה איטלקית עם נגיעות מרוקאיות – IL FORNO DE JACKIE. גרושה + 4, מתגוררת בראש העין.
>> "פעם הייתי מלקה את עצמי וכועסת, היום אני מתמודדת"
שגרת טיפוח
"יש לי עור שמן, וכיום אני מרגישה בת מזל על כך – עור שמן מתקמט פחות בקלות. אבל כנערה, מאוד סבלתי ממנו בגלל האקנה. עד לפני שנתיים לא השתמשתי בקרמים ולא עשיתי טיפולי פנים, אבל אז התחלתי לשים לב לשינויים, פיתחתי מודעות, והבנתי שהגיע הזמן. אני מתקלחת עם סבון הגוף של פינוק ומורחת את קרם הגוף של שאנל. לפנים אני משתמשת בסרום ובקרם הלחות מסדרת ACTIVE GEL של חוה זינגבוים, וכשיוצאים לי פצעים, אני מניחה מסכה מיוחדת של פולה בליק".


קוסמטיקאית
"לקוסמטיקאית שלי קוראים לה רחלי יוגב, היא נמצאת ביישוב אלעד והיא נדירה – אלופה ויסודית מאוד, בלי רעש וצלצולים. רק אליה אני הולכת פעם בחודש-חודשיים. אני לא יודעת בדיוק מה היא עושה, אבל ניקוי העור שלה מצוין והוא כולל מכשור, מזותרפיה ומסכות. אני יוצאת ממנה עם עור חלק כמו שיש".
אנטי אייג'ינג
"עשיתי בוטוקס ושפתיים אצל ד"ר מיכאל נמירובסקי בנס ציונה. עד עכשיו הייתי אצלו פעם אחת, ואם אצטרך עוד – אמשיך. אני אעשה גם מתיחת פנים אם אצטרך, וכל דבר שיגרום לי להרגיש טוב".
איפור
"אני לא מתאפרת הרבה – אומרים לי שאני יותר יפה בלי. אני משתמשת רק בשלושה מוצרי איפור: מייק-אפ של דורית גבות, שבעיניי הוא הכי טוב שיש, וגם הטינט שלה, שמשמש אצלי כסומק וכשפתון. המסקרה שלי היא של שאנל, והיא פותחת מאוד את העין. אני גם עושה שיזוף לפנים במכונת שיזוף. אומרים לי שזה מסוכן, אבל מה לא מסוכן? גם לנשום זה מסוכן, ואני פשוט אוהבת את המראה השזוף".


בושם
"במקרה שלי, יודעים כשאני מתקרבת – בזכות ריח הבושם שלי. אפילו בתוך מעלית אנשים שואלים אותי איזה בושם שמתי. אני לא אוהבת ריחות מתוקים וקלילים, אלא בשמים חזקים ודומיננטיים. כבר 12 שנה אני משתמשת בשאנל מדמוזל, ולאחרונה גיליתי גם את ליברה של איב סאן לורן".

שיער
"השיער שלי שטני, דק ומתולתל – למרות שזה לא נראה עליי, כי אני מחליקה אותו. לשטני אני מוסיפה גוונים אצל שמעון ראש בתל אביב, שאצלו הגוונים לא מייבשים את השיער. אני לא מקפידה יותר מדי ומגיעה אליו פעם בכמה חודשים. כמו שאני מתקלחת פעמיים ביום, ככה אני גם חופפת – אין אצלי מקלחת בלי חפיפה. אני יודעת שזה לא בריא לשיער, אבל מבחינתי, אם לא חפפתי – לא באמת התקלחתי. אני משתמשת במוצרים של המותג הישראלי PASTEL PROFESSIONAL עם שמן בוראג'. לפני שנה גיליתי שיער לבן בצידי הראש, וזה הלחיץ אותי, אבל אמרו לי שיש כאלה שזה קורה להן כבר בגיל 25. למזלי, בגלל שאני שטנית, עדיין לא רואים את זה".
מני פדי
"זה הדבר היחיד שאני מקפידה עליו. כבר שנים אני מגיעה באופן קבוע, אחת לחודש, לנופר בוסי בבת ים – פק"ל. אני עושה לק ג'ל גם בידיים וגם ברגליים. ברגיל, אני שמה רק צבעים בהירים על הציפורניים או פרנץ'. לפעמים, לאירוע, אני הולכת על אדום, אבל מיד אחריו אני חוזרת למראה הבהיר".
גבות
"אני עושה גבות אצל דורית גבות, אבל בגלל שהן בהירות, אני לא ממש מקפידה ומגיעה רק פעם בחודשיים – או כשדורית רואה צילום שלי בסטורי ושואלת מה נסגר עם הגבות שלי. היא עושה לי ניקוי ועיצוב, וגם מורידה לי שפם ושיערות מהאף בשעווה".
כושר
"אולי זה יפתיע, אבל אני עושה יותר כושר ממה שאני מבשלת. אני משחקת טניס ומתאמנת עם שחר אלבז בכפר המכביה בסביבות עשר בבוקר. אני גם מאוד אוהבת פוצ'יוולי, שזה כדורעף חופים, ומתאמנת אצל אדיב שביט בחוף ירושלים. בשעות הבוקר המוקדמות אני הכי אוהבת לרוץ לבד על החוף – זה הכיף שלי, ואני לא מוותרת עליו. בזמן הריצה אני מתנתקת מהעולם, ומשהו טוב קורה לי במוח. אני רצה בין 6 ל-7 קילומטרים, והלוואי שהייתי מוצאת זמן לרוץ יותר".

תזונה
"יש לי נטייה להשמנה, וזה נורא להגיד, אבל אני לא אוכלת בריא בכלל והתזונה שלי לא מסודרת. בלידות דווקא לא השמנתי מאוד, אבל במהלך ההנקות כן, ואחרי שסיימתי להניק בפעם האחרונה הורדתי 17 קילוגרמים – שזה הרבה בשביל מישהי בגובה 1.54 מטר (כן, אני ממש פיצית). אני יכולה לשחק עם המשקל שלי, אבל מאז המלחמה עליתי שישה קילוגרמים, ואני מקווה להוריד אותם עד הקיץ".
"אני לא מוצאת זמן לאכול, ואז בלילה אני אוכלת שטויות. אני יכולה להזמין קינוח לפני האוכל במסעדה – קינוחים עדיפים לי על אוכל, שוקולד, גלידות – אני יכולה לאכול 10 מגנום אחד אחרי השני. בבוקר אני רק שותה קפה, ואם עשיתי אימון – שייק חלבון. הארוחה הבאה שלי היא רק בסביבות ארבע-חמש אחר הצהריים, לרוב עוף עם אורז או פסטה. בערב אני ממש רעבה ואוכלת במבה גדולה וקינדר בואנו. כשאני מבשלת אין לי תיאבון, כי אני שבעה מכל ההכנות. הגילטי פלז'ר שלי? זה ברור – כל סוג של שוקולד או עוגות (חוץ מעוגות שמרים). בעיניי, קינוחים זה החיים, וארוחה בלי קינוח היא פשוט עצובה".
טיפ לחיים
"אני שמחה עם מי שאני, ותודה לשם – גם עם מה שפחות טוב. אומרים לי 'תרסני את עצמך', כועסים גם כשאני מצטלמת עם סופגנייה. אבל אני כזאת, לא שומרת בבטן. אולי אני צריכה ללמוד לדבר בצורה יותר נעימה, אבל אני לא מתכוונת להשתנות. למדתי שאי אפשר להשיג כלום בלי עבודה קשה וחריצות. לפתוח מסעדה ולעבוד בה זה תובעני, אבל אני אוהבת לבשל. כשאני על המחבתות, אני בעולם משלי – זה מזקק אותי, ואני חייבת להיות על האש. כל אחת צריכה להרגיש שהיא עושה משהו שמבעיר בה את הלהבה".
"אני לא אגיד שאני אימא טובה, כי אימא טובה באמת היא אימא עם ייסורי מצפון. בגלל שיש לי אותם, אני יודעת שאני עושה את הכי טוב שאני יכולה – כל הזמן חושבת איך להשתפר. האידיאל הוא לא להיות מושלמת, אלא ללמוד איך להשתפר. בסוף, אני חד-הורית, קמה לקרב כל יום, מפרנסת ושמה מסכה של 'הכל טוב' – גם לילדים, גם לאנשים סביבי. זו לא צביעות בעיניי, אלא כוח".
"הבוקר, למשל, בכיתי מהקושי – בסוף אני רק בן אדם אחד. הייתי נשואה והתגרשתי. היום אני יודעת מה אני רוצה: בן זוג שביחד איתו, כל אחד מאיתנו יחיה את חייו. אסור לעצור או לגדוע חלומות של האחר. אני כבר לא אצא עם בחור צעיר – אני רוצה מישהו עם ניסיון חיים. תמיד הייתי בזוגיות, ולא מכירה את עצמי בלי, אבל כבר שנתיים אני לבד. מסביב מזהירים אותי ש'הלבד ממכר', ואני נוטה להסכים – למרות שיש בי משהו שרוצה לתת. תמיד בזוגיות לא נתתי לג'קי, וסוף סוף יש לי אותי. לטווח הארוך, לא טוב היות האדם לבדו, אבל אני לא בלחץ. אם יגיע מישהו שהוא אימא'לה – אני אלחם. ועד אז, אני בוחרת להיות לבד".