אור שפיץ: "החזה הגדול הפריע לי. הניתוח הזה שינה לי את החיים"

אור שפיץ | צילום: אינסטגרם or_shpitz@
אור שפיץ | צילום: אינסטגרם or_shpitz@

הלחמת ריסים, פציעה מבוקרת בפנים וניתוח הקטנת חזה - הקונדיטורית האהובה אור שפיץ מגלה את סודות הטיפוח שלה, ועוד: "בהתחלה הייתי נעלבת מההערות, אבל למדתי לפתח חסינות"

88 שיתופים | 132 צפיות

אור שפיץ (28). יזמית, קונדיטורית ואשת עסקים, המתחזקת פוד טראק נודד ברחבי הארץ (תחנה נוכחית באר שבע) וחשבון אינסטגרם עם 460 אלף עוקבות. משיקה בימים אלה תפריט קינוחים במהדורה מוגבלת עם רשת בתי הקפה גרג והמותג בזוקה. רווקה, מתגוררת בתל אביב

>> הבוטוקס של הטבע: לאה ינאי מגלה איזו מסכת פלא היא רוקחת בעצמה

שגרת טיפוח

"העור שלי שמנוני ומחוצ'קן. בנערות סבלתי מאקנה, אבל עדיין תמיד נראיתי מטופחת ומתוקתקת. אני מקפידה על שימוש בקרמים הנכונים וסומכת גם על הגנים – כי הסבתות שלי, בנות 85 ו-73, נראות מצוין. בבוקר אני מתחילה את שגרת הטיפוח עם סבון פנים של ד"ר עור ומנגבת את הפנים עם נייר או מגבת חד-פעמית. קרם הלחות שלי הוא גם של ד"ר עור, הוא קליל ומכיל 95% רכיבים טבעיים. סרום אני מורחת רק בלילה. קרם הגוף שלי הוא בניחוח וניל של ויקטוריה'ס סיקרט – יש לו גם ריח חלומי והוא גם מנצנץ על הגוף. במקלחת אני מסתבנת עם שמפו של פנטן, שאיתו אני גם חופפת, כי אני מאוד אוהבת את הריח שלו. אני מאוד אוהבת אמבטיות – יש לי אמבטיה מתקפלת, ואני שוכבת בה עם מסכת זהב מבעבעת של ד"ר עור, ומנהלת את העולם תוך כדי הטבילה".

שמפו של פנטן, 20.9 ש"ח | צילום: יח"צ
שמפו של פנטן, 20.9 ש"ח | צילום: יח"צ
אור שפיץ לרשת גרג ובזוקה | צילום: שי תמיר
אור שפיץ לרשת גרג ובזוקה | צילום: שי תמיר

קוסמטיקאית

"אני מטופלת אצל ד"ר להבית אקרמן, מומחית לרפואת עור, והיא פשוט שינתה לי את העור. אני עוברת אצלה טיפול שיוצר פציעה מבוקרת ומחדש את העור – והיא העלימה לי את הקמטוטים מעל השפה, כי ככה זה כנראה שאת מחייכת הרבה. אני מגיעה אליה אחת לחודש עם אמא שלי".

אנטי אייג'ינג

"עברתי ניתוח להקטנת חזה אצל ד"ר אורי שבשין. החזה הגדול הפריע לי, והניתוח שינה לי את החיים. זה הרבה יותר פשוט ממה שחושבים – אחרי חמישה ימים כבר חזרתי לשגרה מלאה. אני עוברת אצל ד"ר אקרמן טיפול לייזר להעלמת צלקות והזרקתי אצלה גם בוטוקס. אני בעד לשפר כל דבר שלא נעים לנו".

איפור

"אני אוהבת להתאפר ויכולה לשבת על זה שעות. בתור נערה, אמא שלי לא הסכימה שאתאפר, אבל מאז השירות הצבאי אני מתאפרת בקביעות. אני משתמשת בקרם הגנה עם גוון של ד"ר עור במקום מייקאפ, השפתונים שלי של MAC בגווני ורוד עתיק, והתוחם של אן זיוי. אני משתמשת גם בסומק, טינט וצלליות בתוספת נצנצים של עדה לזורגן. האייליינר שלי הוא של ג'ייד, ומסקרה אני בכלל לא צריכה – עשיתי הלחמת ריסים ב'פריטי ריס', וזה חוסך לי את ההתעסקות".

קרם הגנה עם צבע של ד"ר עור. 105.90 ש"ח | צילום: יח"צ
קרם הגנה עם צבע של ד"ר עור. 105.90 ש"ח | צילום: יח"צ
אייליינר נוזלי עמיד INTENSE של ג'ייד. 96 ש"ח | צילום: יח"צ
אייליינר נוזלי עמיד INTENSE של ג'ייד. 96 ש"ח | צילום: יח"צ

בושם

"מאוד חשוב לי להריח טוב ואני אוהבת בשמים בריחות מתוקים. תקופה ארוכה השתמשתי בבשמי נישה של Montale, אבל עכשיו אני עם הבושם BARE ROSE של ויקטוריה'ס סיקרט – יש למותג גם מי גוף עם נצנצים, וזה מושלם".

בושם BARE ROSE של ויקטוריה סיקרט. 109 ש"ח | צילום: יח"צ
בושם BARE ROSE של ויקטוריה סיקרט. 109 ש"ח | צילום: יח"צ

שיער

"עברתי כל התעללות אפשרית בשיער – ורוד, בלונד, הכול. אני אוהבת להשתנות, זה מרגיש לי כיף ומעניין. תרמתי שיער שלוש פעמים, והיום הוא במצב מדהים – חום עם גוונים, בזכות מעצב השיער התותח שלי, אריאל אהרון. אני משתדלת לא להשתמש במחליקים, רק במברשת החימום של דפני. אני חופפת פעמיים בשבוע לכל היותר, עם המוצרים של פנטן ומסכת הזהב שלהם. לפני שאני משתמשת בחום לעיצוב, אני שמה סרום מגן".

מברשת מחליקה של דפני, מחיר 499 ש"ח | צילום: יח"צ
מברשת מחליקה של דפני, מחיר 499 ש"ח | צילום: יח"צ

מני פדי

"אני קצת גברית בקטע הזה. כשהייתי בקונדיטוריה, הקפדתי על ציפורניים קצרות, כי זה לא אסתטי לעבוד עם ציפורניים ארוכות. היום אני עושה לק ג'ל אצל 'עמית נייל' של עמית ג'יני בראשון לציון – היא שווה את זה. תוך שעה הכול מתוקתק".

גבות

"הגבות שלי מעפנות, אבל יש לי חברה עוד מהגן, לי חג'ה, שעושה גבות קטלניות. היא מלמדת עיצוב גבות בשיטת השערה, אז אני מגיעה אליה שתאפס לי אותן ועל הדרך היא מורידה לי שפם".

כושר

"לא נעים לי להגיד, אבל אני לא בדיוק מתמידה. אני משתדלת להתאמן פעמיים בשבוע בחדר הכושר של הבניין – אירובי וכפיפות בטן. בעבר היה לי מאמן אישי ורכבנו על אופניים, אבל מאז שסגרתי את הקונדיטוריה אני יותר בצ'יל. אני יורדת להתאמן כשנוח לי".

תזונה

"לא בטוחה שיהיה לך מה לכתוב על התזונה שלי… אחרי חמש שנים של קונדיטוריה, תמיד יש לי קינוחים בהישג יד. אני מכורה למתוק, ויש לי נטייה להשמין, אז אני משתדלת לאזן. אני אוהבת לאכול במסעדות, ולפרגן לקולינריה הישראלית. בבוקר אני שותה קפה עם עוגייה משלי, לפעמים אני מכינה לעצמי חביתה או פריכית עם קוטג'. בצהריים – חזה עוף, דג או אורז עם שעועית. אם אני יוצאת בערב, אני אוכלת הכול – דגים נאים, פולנטות, פסטות, בשרים. בבית אני מעדיפה ארוחות קלות. אני מאוד אוהבת פירות, בעיקר בננה, פומלה ופירות טרופיים שההורים מקלפים לי. ולפעמים, בלילה, יש לי נפילות וצורך עז במתוק – ואז אין כמו עוגיית פיסטוק או עוגת גבינה".

אור שפיץ לרשת גרג ובזוקה | צילום: שי תמיר
אור שפיץ לרשת גרג ובזוקה | צילום: שי תמיר

טיפ לחיים

"בגיל 18 כבר ניהלתי עסק, ולמדתי מהר שתמיד יהיו רעשי רקע מסביב. בהתחלה הייתי נעלבת מכל מיני הערות, אבל למדתי לפתח חסינות, להאמין בעצמי ולהתמיד. כשהחלטתי לסגור את הקונדיטוריה אחרי חמש שנים של הצלחה, אנשים לא הבינו – אפילו המשפחה שלי הייתה בהלם. אבל מה שמתאים בגיל 23, לא תמיד מתאים בגיל 28. זה בסדר לעדכן את החלומות שלנו, וצריך שיהיה אומץ לשנות. סגרתי למען חלומות גדולים יותר, שלא יכולתי להגשים כשהייתי אובססיבית לקונדיטוריה שלי – ברמה שיכולתי להיות בדייט, ואם פתאום עובדת שלי הייתה מתקשרת, הדייט נגמר. הציעו לקנות את השם שלי ולהפעיל מקומות על שמי, אבל סירבתי – הכי חשוב לי לשמור על השם שלי. כשהייתי צעירה, כסף היה העיקר, היום אני מבינה שההגשמה העצמית והסיפוק הנפשי הם החשובים באמת. אני עובדת על מותג חדש של ממרחים מתוקים לאפייה, ואני מאמינה שהוא יגיע לכל בית בישראל. ובמקביל לקריירה, אני גם מזמנת לעצמי אהבה שבעזרת השם היא תבוא. עד עכשיו לא היה לי זמן להשקיע בזה, אבל עכשיו הנפש שלי רגועה יותר, ויודעת שזה יקרה – חד משמעית".