תבשיל בקר בבישול ארוך

מתכון לאחת המנות המפורסמות במטבח הבלגי: קרבונד פלמונד - תבשיל בקר או בשר ציד עם ירקות שורש ובירה כהה ומתוקה
מצרכים:
ל-2 מנות:
1/4 כוס שמן
מלח, פלפל שחור
1/2 ק"ג בשר בקר לבישול ארוך (כתף, שפונדרה), חתוך גס
6 בצלי שאלוט, קלופים
2 גזרים, קלופים וחתוכים גס
2 ענפי סלרי, חתוכים גס
1 כרשה, חתוכה גס
1 תפוח אדמה גדול, חתוך לקוביות בינוניות
2 ענפי תימין
2 עלי דפנה
3 עלי מרווה
2 בקבוקי בירה כהה (דובל, לה-טראפ, לף בראון)
2 כוסות (1/2 ליטר) ציר עוף (או מים)
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
2 כפות חרדל דיז'ון (ללא גרגרים)
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר עמוק ורחב. מתבלים את נתחי הבשר במלח ובפלפל וצורבים אותם בשמן החם כדקה בכל צד. מוציאים ומניחים בצד.
2. באותו סיר מטגנים על אש גבוהה את הירקות במשך כ-5 דקות. מוסיפים את התימין, עלי הדפנה ועלי המרווה ומערבבים. מוסיפים את הבירה והציר (או המים) ומרתיחים.
3. מעבירים לאש בינונית (צריך להיות בעבוע קל של הנוזלים), מוסיפים את הבשר לסיר ומכסים. מבשלים במשך כ-3 שעות, עד שהבשר רך.
4. מעבירים לאש גבוהה, מוסיפים את הפטרוזיליה והחרדל, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים במשך כ-3 דקות נוספות.