שיפודי גבינות, דגים וירקות

אם אתם דווקא לא מחובבי הבשר, אין סיבה שתישארו מקופחים במנגל הבא. כך תכינו שיפודים ססגוניים ומעודנים מגבינות, ירקות ודגים

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים:

  • קילו דג ים לבן מכל סוג- פילה (מוסר, פרידה, לוקוס)
  • קילו פילה סלמון טרי
  • קילו עגבניות שרי
  • קילו בצל סגול
  • זר בצל ירוק
  • קילו פלפלים בשלל צבעים
  • חצי קילו כדורי לאבנה
  • חצי קילו כדורי מוצרלה במים
  • לימון
  • 4 ענפי זעתר טריים
  • סומק, מלח, פלפל
  • שמן זית איכותי
  • לבבות חסה
  • שיפודי עץ

אופן הכנה:

1. יש לטבול את שיפודי העץ כשעה לפני הדלקת המנגל במים קרים, ע"מ למנוע שריפה של העץ

2. יש לחתוך את הדגים לקוביות של 2 ס"מ רבועים.

3. להשרות את קוביות הדגים בשמן זית, מלח, פלפל ו-2 ענפי זעתר טרי למשך כ-20 דקות

4. לחתוך את הפלפלים הצבעוניים לרצועות ברוחב 2 ס"מ, ולחצות את הרצועות.

5. לחתוך את הבצל הסגול לסירות ואת הבצל הירוק לחתוך באורך 5 ס"מ כל אחד

6. יש למצק את כדורי המוצרלה על ידי לחיצה קלה וסחיטה של המים

7. מלאכת השיפוד: את הדגים מומלץ לשפד עם הבצל ועגבניות השרי, ואת הגבינות לשלב עם הבצל הירוק והפלפלים הצבעוניים. מומלץ לשפדם לפי צבעים- שיהיה מעניין ואסתטי.

8. יש לשמן את משטח הצלייה היטב, ולהניח את שיפודי הדגים במגע ישיר עם משטח הצלייה. לאחר 3-4 דקות צלייה יש להפוך אותם על צידם השני ל-3-4 דקות נוספות ולהניח מעליהם את שיפודי הגבינות. חשוב ששיפודי הגבינות לא יהיו במגע ישיר עם משטח הצלייה!

9. הגבינות אמורות להתחמם קלות ולספוג את ניחוחות העשן והדגים

10. להניח על צלחת הגשה את לבבות החסה ומעליהם את השיפודים הססגוניים

11. מעל הגבינות יש לפזר את הסומק ואת יתרת עלי הזעתר