שיפודוני סלמון צלויים

צלם: דן פרץ
צלם: דן פרץ

אוהבים סלמון? לפניכם מתכון קל להכנה לשיפודי סלמון קטנים ונפלאים

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, פרווה

מצרכים:

לכ-16 שיפודונים:

  • 4 פרוסות פילה סלמון טרי, חתוך לקוביות

למרינדה:

  • מיץ לימון
  • 4 כפות שמן
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • קורט פלפל שחור
  • קורט מלח
  • 3 כפות רוטב צ'ילי
  • 2 כפות סילאן
  • 1/2 כוס שומשום

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי המרינדה מלבד השומשום ומשרים בתוכה את קוביות הסלמון 30 דקות לפחות. עדיף להשרות את הדג במרינדה למשך הלילה, ולכל היותר ל-24 שעות.

2. משפדים את קוביות הסלמון על קיסמים קטנים, מפזרים עליהן את השומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 6 דקות.

מגוונים: אפשר לחתוך את הסלמון גם לחתיכות גדולות, לשפד על שיפודים רגילים ולאפות במשך 12 דקות.