שיפודוני סלמון צלויים

צלם: דן פרץ
אוהבים סלמון? לפניכם מתכון קל להכנה לשיפודי סלמון קטנים ונפלאים
88 שיתופים | 132 צפיות
כשר, קל, פרווה
מצרכים:
לכ-16 שיפודונים:
- 4 פרוסות פילה סלמון טרי, חתוך לקוביות
למרינדה:
- מיץ לימון
- 4 כפות שמן
- 3 שיני שום, כתושות
- 3 כפות רוטב סויה
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- קורט פלפל שחור
- קורט מלח
- 3 כפות רוטב צ'ילי
- 2 כפות סילאן
- 1/2 כוס שומשום
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי המרינדה מלבד השומשום ומשרים בתוכה את קוביות הסלמון 30 דקות לפחות. עדיף להשרות את הדג במרינדה למשך הלילה, ולכל היותר ל-24 שעות.
2. משפדים את קוביות הסלמון על קיסמים קטנים, מפזרים עליהן את השומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 6 דקות.
מגוונים: אפשר לחתוך את הסלמון גם לחתיכות גדולות, לשפד על שיפודים רגילים ולאפות במשך 12 דקות.